Πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων στο Αιγαίο ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση

Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευαστεί πλωτό φράγμα στο Αιγαίο με σκοπό τη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, συζητήθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι εντός των ημερών θα γίνει προσομοίωση των πλωτών φραγμάτων σε περιοχή της Αττικής και αν τα αποτελέσματα κριθούν ικανοποιητικά, τότε θα προχωρήσει η κατασκευή στο Αιγαίο. Το αρχικό πλάνο προβλέπει ότι το πλωτό φράγμα θα είναι μήκους 2700 μέτρων.
 
Μάλιστα, σήμερα, ανακοινώθηκε και ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια του πλωτού προστατευτικού συστήματος.
 
Την εφαρμογή των πλωτών εμποδίων στο Αιγαίο με στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών επιβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές», τόνισε.

Δειτε Επισης

Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Ποιοι εκτέλεσαν τον Μοσχούρη στο Χαλάνδρι-Το ακριβό συμβόλαιο θανάτου για τον «θαμνάκια» της Greek Mafia
Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της
Ο Γιώργος Μοσχούρης, που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Δολοφονικό χτύπημα με ριπή από καλάσνικοφ στην Αθήνα-Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες