Το πτώμα του Ιρανού στρατηγού βρέθηκε διαμελισμένο

Aπό το τεράστιο καφέ δακτυλίδι που φορούσε στο αριστερό του χέρι, αναγνωρίστηκε η σορός του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το πτώμα του 62χρονου Σουλειμανί βρέθηκε διαμελισμένο, όπως ανακοίνωσε έγκυρες πηγές.

Ο Ιρανός στρατηγός έχασε τη ζωή του μετά από αμερικανική επιδρομή με τους φιλοϊρανικούς συνασπισμούς μαχητών να τίθενται σε ετοιμότητα και την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκνα καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έδειξε ότι το 83% των Ιρανών είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στο μεταξύ, ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Moκτάντα Σαντρ έδωσε σήμερα εντολή στους μαχητές του Στρατού του Μαχντί να «είναι έτοιμοι», ενεργοποιώντας έτσι μια πολιτοφυλακή που επισήμως έχει διαλυθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία και η οποία είχε σπείρει τον τρόμο στις τάξεις των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

«Δίνω εντολή σε όλους τους μουτζαχεντίν, ιδιαίτερα στον Στρατό του Μαχντί, την Ταξιαρχία της Ημέρας της Επαγγελίας, και όλες τις πατριωτικές και πειθαρχημένες οργανώσεις να είναι έτοιμες για να προστατεύσουν το Ιράκ», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Ο Σαντρ, ο οποίος δηλώνει εθνικιστής και απορρίπτει τόσο την αμερικανική όσο και την ιρανική ανάμιξη στο Ιράκ, απηύθυνε ωστόσο έκκληση σε όλες τις πλευρές να συμπεριφερθούν με «σοφία και διορατικότητα».

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τρεις νεκροί στο Ισραήλ μετά από μπαράζ ιρανικών πυραύλων, παρά την κατάπαυση πυρός
Μαρτυρία για την τρομοκρατική στη Δαμασκό-«Μόλις τελειώσαμε την προσευχή, άνοιξε πυρ εναντίον και ανατινάχθηκε»
LIVE: O Tραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός και το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους προς το Ισραήλ
H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε εμπορικό κέντρο στη Ντόχα την ώρα του αντιαεροπορικού συναγερμού
Έρευνες για τον εντοπισμό 7χρονου που έπεσε στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι
Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα