Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου για ομιλία του Οζερσάι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα του πανεπιστημίου της βρετανικής πρωτεύουσας King’s College London όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Κουντρέτ Οζερσάι προγραμματίζει απόψε η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Η κυπριακή φοιτητική ένωση αντιδρά στην πρόκληση που απευθύνθηκε προς τον κ. Οζερσάι υπό την ιδιότητα του «Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου».
 
Διοργανωτής της εκδήλωσης με τίτλο «Κύπρος: Στάτους κβο ή κάτι νέο;» είναι ο Τουρκικός Σύλλογος του King’s College.
 
Τα διαβήματα των Κυπρίων φοιτητών στη διοίκηση του λονδρέζικου πανεπιστημίου απαιτούσαν ματαίωση της εκδήλωσης ή έστω αλλαγή των όρων αναφοράς, επισημαίνοντας το παράνομο του ψευδοκράτους.
 
Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Η.Β. που στηρίζει την κινητοποίηση των Κυπρίων φοιτητών, επισημαίνει ότι η φιλοξενία του κ. Οζερσάι ως αξιωματούχου του ψευδοκράτους είναι «βαθιά προσβλητική» και φέρνει το King’s College σε ευθεία αντίθεση με τη βρετανική κυβέρνηση που αρνείται να αναγνωρίσει το παράνομο καθεστώς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική 54χρονη μετά από ατύχημα με σκούτερ-Συγκρούστηκε με όχημα
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ
Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Διαβεβαιώσεις για αύξηση των ποσοτήτων νερού σε αγρότες-Έστειλαν επιστολές σε Υπουργείο και Πρόεδρο
Στα λόγια θετικός, αλλά αναμένονται πράξεις από Τυχικό-Ο πρότερος βίος βάζει σε αμφιβολίες τον Αρχιεπίσκοπο
Άσπρος καπνός για την ασφάλεια στα ΤΑΕΠ και την υποστελέχωση νοσηλευτών-Οι αποφάσεις των συναντήσεων
Πρόταση Νόμου ποινικοποιεί πράξεις ή παραλείψεις από κρατικούς αξιωματούχους-Προβλέπει πρόστιμα και φυλάκιση
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-Ή δέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα ή θα εξοντωθεί
Το Αν. Δικαστήριο ΗΠΑ δίνει προσωρινά στην κυβέρνηση άδεια να ανακαλέσει νομικό καθεστώς 500.000 μεταναστών