Έλληνας ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα θα αντιδράσει αν η Τουρκία παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές

Η Ελλάδα θα αντιδράσει σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της, δήλωσε, σήμερα, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
 
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας επανέλαβε πως «ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» κάτι που, όπως είπε, έχει πει ο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα», αλλά «αν η Τουρκία παραβιάσει τις "κόκκινες γραμμές" που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς