Ήρθε, είπε ότι ήταν να πει και απήλθε...

Ήταν ηλίου φαεινότερο από την προαναγγελία της Ομόνοιας για τη διάσκεψη Τύπου, ότι τα όσα θα εκστόμιζε ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων, Σταύρος Παπασταύρου, θα προκαλούσαν ιδιαίτερους τριγμούς στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου. 

Είναι γεγονός, ότι η άφιξη του προέδρου του τριφυλλιού από την Αμερική και η ομιλία του με... σκληρή γλώσσα, έμελλε να προκαλέσει συζήτηση γύρω από τα όσα ισχυρίστηκε, αφού εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων, με βαριές κατηγορίες για την αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

«Ήθελα να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, αλλά δυστυχώς από την ημέρα που ανέλαβα την προεδρία, παράγοντες άλλων ομάδων ή άνθρωποι σχετικοί με το ποδόσφαιρο έχουν προτείνει, είτε σε εμένα, είτε σε άλλα μέλη της Ομόνοιας, να εξαγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, είτε αντίπαλους παίκτες, είτε διαιτητές. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν και την ενιαία τιμή που υπάρχει για κατάκτηση πρωταθλήματος ή κατάκτηση κυπέλλου, δηλαδή να πληρώσουμε για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο». 

Ήταν οι δηλώσεις που ξεχώρισαν ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκε ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων, o οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτοί «έχουν ονόματα και ξέρουμε από που ήρθαν, έχουν και τίτλους. Όταν το κράτος μας δώσει λύσεις και να μας κάνει να νιώθουμε άνετα και ασφαλές, τότε και εμείς αλλά κι όσοι έχουν τις πληροφορίες, θα είναι έτοιμοι να τα δώσουν στην Εισαγγελία». 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι σοβαρές καταγγελίες περί διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις Αρχές, αφού ο Σταύρος Παπασταύρου, πέρασε το κατώφλι του ΤΑΕ Αρχηγείου και είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία από τα όσα ανέφερε δημόσια, γεγονός που εύλογα διερωτάται κάποιος πώς θα διερευνηθούν και ποιος τελικά ήταν ο σκοπός των καταγγελιών.  

Την ίδια ώρα, η ΚΟΠ με τοποθέτησή της κάλεσε τον ισχυρό άνδρα της Ομόνοιας να στοιχειοθετήσει ενώπιον των Διωκτικών Αρχών και σε περίπτωση που η ομάδα του τριφυλλιού, επιθυμεί να καταθέσει οποιαδήποτε στοιχεία ενώπιον των αρμοδίων σωμάτων της ΚΟΠ, μπορεί να το πράξει ακολουθώντας τις νενομισμένες διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο Σταύρος Παπασταύρου αύριο (28/1), αναχωρεί για την Αμερική, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται, πότε θα ξεκαθαριστεί το θολό τοπίο που ο ίδιος δημιούργησε στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου. 

Οι αιχμές που άφησε, ο υπόκοσμος που αναφέρθηκε αλλά και η διαφθορά στην οποία στάθηκε ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων, δεν προκαλούν και ιδιαίτερη έκπληξη. Το ζήτημα είναι ποιος θα δώσει τελικά στοιχεία και ποιος πραγματικά θέλει την πάταξη της διαφθοράς ή αν τελικά πρόκειται για ακόμη ένα πυροτέχνημα. Όπως για παράδειγμα και η άκυρη σύλληψη για τους φακέλλους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: