Το ΑΚΕΛ κακίζει την παρουσία Κυβέρνησης και κομμάτων στο μνημόσυνο του Γρίβα

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι Πρόεδροι του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ παρέστησαν για άλλη μια χρονιά στο μνημόσυνο του Γρίβα, που συνεχίστηκε με συγκέντρωση στο κρησφύγετό του, στο οποίο κρυβόταν ο ιδρυτής και αρχηγός της ΕΟΚΑ Β’ στα χρόνια της δράσης της ακροδεξιάς, φασιστικής οργάνωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.
 
«Η ετήσια μάζωξη της ελληνοκυπριακής δεξιάς για να τιμήσει τον Γρίβα είναι αλάτι στην ανοιχτή πληγή της πατρίδας και του λαού μας, την τουρκική κατοχή. Είναι όμως και μια διαρκή υπενθύμιση ότι η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας δεν είναι παρελθοντολογία, αλλά διαρκές χρέος», δήλωσε το κόμμα της Αριστεράς.
 
Η δεξιά και η ακροδεξιά μπορεί να νομίζουν ότι με την επιμονή τους να τιμούν τον Γρίβα θα καταφέρουν να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια και να σβήσουν τα εγκλήματα του ΕΟΚΑβήτικου φασισμού, υποστηρίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση. «Αυτά όμως δεν μπορούν να σβηστούν. Είναι φωταγωγημένα στον Πενταδάκτυλο, διάσπαρτα στα νεκροταφεία όλης της Κύπρου, στους προσφυγικούς συνοικισμούς, στα φέρετρα μέσα στα οποία επιστρέφουν ακόμα οι αγνοούμενοί μας», πρόσθεσε.
 
«Ο ΕΟΚΑβήτικος φασισμός δεν ήταν ούτε λάθος, ούτε αφροσύνη. Ήταν συνειδητή προδοσία και συνέργεια μαζί με την ελλαδική χούντα και τον τουρκικό Αττίλα, για τη διχοτόμηση του νησιού μας, που οργανώθηκε από το αφεντικό όλων αυτών, το ΝΑΤΟ. Έτσι είναι γραμμένοι στα πιο μαύρα κατάστιχα της Ιστορίας όλοι αυτοί που τιμά η κυβέρνηση, ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ», ανέφερε το ΑΚΕΛ.
 
«Η Ιστορία δεν ανατρέπεται όσα μνημεία και μνημόσυνα κι αν κάνουν στον Γρίβα. «Ας όψονται οι αίτιοι» μονολογούν ακόμα οι μανάδες των πεσόντων, οι πρόσφυγες και οι παθόντες της κυπριακής τραγωδίας. Και αυτό θα συνοδεύει για πάντα τόσο τον Γρίβα, όσο και τους πρωτομάστορες της προδοσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
 

Δειτε Επισης

Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν-«Η μαμά πατρίδα Τουρκία δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»
«Περάσαμε παρόμοια εμπειρία»-Συναντήθηκε με τις οικογένειες ομήρων στο Ισραήλ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Βλέπει οικογένειες ομήρων της 7ης Οκτωβρίου ο ΠτΔ στην Ιερουσαλήμ-Το απόγευμα η συνάντηση με Νετανιάχου
Ενόχληση Αθήνας για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-«Αρνητική εξέλιξη η δημιουργία τετελεσμένων»
Σε Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με αυξημένη σφοδρότητα επέστρεψαν στην ΕΔΕΚ τα πάθη του παρελθόντος-Ξεκαθαρίζουν οι υποψήφιοι
Διαψεύδει τα περί σύλληψης του γενικού του γραμματέα στα κατεχόμενα το Volt-«Είναι καλά»
Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας προόδου το ΥΠΕΞ