Γερμανική σφαλιάρα στην Τουρκία-Άκυρο το μνημόνιο με τη Λιβύη αποφάνθηκε το Κοινοβούλιο

Στην σημερινή κυβερνητική ενημέρωση στη γερμανική πρωτεύουσα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε πως το γερμανικό ΥΠΕΞ συμφωνεί με την έκθεση της νομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου που χαρακτηρίζει άκυρη την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.
 
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επανέλαβε τη γνωστή θέση της Γερμανίας -που είναι και θέση της ΕΕ- πως «η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τον ορισμό θαλασσίων συνόρων παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών. Δεν είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν παράγει νομικά αποτελέσματα για τρίτες χώρες. Αυτή είναι μια θέση στην οποία συμβάλλαμε και εμείς (σσ στην ΕΕ) και βλέποντας την έκθεση της Βουλής συμφωνούμε με αυτή», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση για το θέμα αυτό θα παίξει ρόλο στις σημερινές συνομιλίες Ερντογάν - Μέρκελ, η απάντηση ήταν «η Λιβύη θα παίξει έτσι και αλλιώς ρόλο στις συζητήσεις».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια μπροστά σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο στο Λονδίνο
Νέες συνομιλίες του Ιράν με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα από επιδρομές του Ισραήλ σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια
Αποτροπή τρομοκρατικής συνωμοσίας στο Κάιρο-Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών
Οργισμένος ο Λευκός Οίκος με τον Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις στη Συρία-«Συμπεριφέρεται σαν τρελός»
Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου