Ξεκαθαρίζει το Γραφείο Ευημερίας για την 31χρονη που δολοφονήθηκε-Άφαντος ο δράστης

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δια μέσω της Διευθύντριας τους Μαρίας Κυρατζή στέλνουν το  μήνυμα της ενδυνάμωσης των θυμάτων μετά και το περιστατικό της δολοφονίας της 31χρονης πολύτεκνης μητέρας στην Πάφο. Η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζή σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή, λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας εντόπισε την 31χρονη , προσθέτοντας πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονταν κοντά στην οικογένεια με πρώτο μέλημα την διασφάλιση του  συμφέροντος των παιδιών.
 
Υπήρχε είπε, συστηματική συνεργασία με την οικογένεια της 31χρονης Ghada Al Nouri,  σημειώνοντας παράλληλα πως στο πλαίσιο αυτό επιδιωκόταν η ενδυνάμωση του θύματος με την παροχή διαφόρων επιλογών όσον αφορά την διαμονή της ίδιας  και των παιδιών της είτε σε καταφύγιο, είτε σε άλλο χώρο ενοικιαζόμενο, στην αντιμετώπιση των αναγκών τους και ιδιαίτερα των αναγκών των παιδιών. Ακόμη την δικτύωση της με άλλες υπηρεσίες .
 
Η κ. Κυρατζή ανέφερε πως εκτιμώντας την επικινδυνότητα της υπόθεσης συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα που στάλθηκαν στην βάση των οποίων εκδόθηκε το διάταγμα αποκλεισμού σε συνεργασία με την Αστυνομία και ενισχύθηκε η 31χρονη να προβεί στην καταγγελία στην Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόλις μερικές γραμμές η μαρτυρία της επτάχρονης-Δεν θα καταθέσουν τα αδέλφια της
 
Πρόσθεσε, πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας επιλαμβάνονται ζητήματα που αφορούν την φροντίδα και την προστασία των παιδιών στο παρόν στάδιο προκειμένου να προστατευθούν και να αντιμετωπίσουν καταρχήν τα δεδομένα τα οποία συνέβησαν στην οικογένεια τους και κατά δεύτερον λόγο  να προστατευθούν από τις διάχυτες πληροφορίες που διακινούνται.
 
Η κ. Κυρατζή ανέφερε πως από την αρχή του 2019, υπήρχε μια αναφορά στην Υπηρεσία της, όχι για βία, αλλά για πρόβλημα,  στην οικογένεια της 31χρονης η οποία αντιμετωπίστηκε μέσα στα πλαίσια της συμβουλευτικής εργασίας.
 
Στην βάση αυτής της συμβουλευτικής εργασίας, είπε, και οι δύο γονείς δεν είχαν συναινέσει  για συνεργασία και δεν είχαν υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό βάσει του οποίου , δηλώνουν ότι θέλουν να συνεργαστούν για την παρέμβαση των υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την δολοφόνησε μπροστά στα παιδιά τους, προσπάθησε να επουλώσει το τραύμα της

Ωστόσο σημείωσε,  επειδή οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας είδαν κάποια ζητήματα που χρειάζονταν περαιτέρω στήριξης, συνέχισαν να βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια.
 
Η  αναφορά της  βίας που έγινε ενώπιον της Αστυνομίας περί τα τέλη του 2019 , ενισχύθηκε είπε η κ. Κυρατζή από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ένα θύμα που βρίσκεται σε μια διαδικασία βίας δεν είναι από την πρώτη στιγμή έτοιμο να προβεί σε καταγγελία , αλλά, όπως εξήγησε, χρειάζεται δουλειά , για να φτάσει το άτομο να καταγγείλει.
 
Πρόσθεσε δε, πως εκείνο που επιδιώκεται είναι να αντιμετωπιστούν τα παιδιά και να τύχουν ενημέρωσης στο πλαίσιο που ήταν ενδεδειγμένο για το τι συνέβηκε στην οικογένεια τους και ταυτόχρονα τα μέτρα που επιδιώκονται να είναι εκείνα που συμβάλλουν στην προστασία τους .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η μαμά κοιμήθηκε…»-Αυτόπτης μάρτυρας ενός ειδεχθούς εγκλήματος, ετών… επτά
 
Επιπρόσθετα η κ. Κυρατζή ανέφερε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω γιατί τα γεγονότα της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη .
 
Είπε ακόμη πως για να καταλήξει το θύμα σε μια κατάσταση ασφάλειας, και να μπορέσει να δώσει μαρτυρία, χρειάζεται ενδυνάμωση.
 
Ως Πολιτεία συνέχισε, αναγνωρίζεται αυτό το σημείο και για αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία του Σπιτιού της Γυναίκας . Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα απόλυτα στοχευμένο έργο επίκεντρο του οποίου θα είναι η γυναίκα. Στόχος είναι οι γυναίκες να μιλούν, να ζητούν βοήθεια και να δικτυώνονται, προσθέτοντας, πως με την πολιτική απόφαση που έχει παρθεί αυτό έχει τεθεί σαν ανάγκη που όχι μόνο αναγνωρίζεται αλλά υπάρχει και η μέριμνα  της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα
 
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες 
Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία Πάφου τις έρευνες για τον εντοπισμό του HUSSEIN FAROUH, 42 ετών από τη Συρία, φερόμενου δολοφόνου της 31χρονης Ghada Al Nouri, πολύτεκνης μητέρας.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε πρόσωπα που φέρεται να είχαν σχέση με τον δράστη.
 
Η Αστυνομία για την διερεύνηση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης έχει συστήσει ειδική ομάδα που αποτελείται από πέντε μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις της Αστυνομίας, ο φερόμενος δράστης εκτιμάται πως έχει εγκαταλείψει τις ελεύθερες περιοχές, ενώ οι έρευνες επεκτείνονται στα κατεχόμενα μέσω της δικοινοτικής ομάδας της Αστυνομίας, που έχει συσταθεί.
 
Με βάση το κενό χρονικό διάστημα από τις 05:00 που τοποθετείται χρονικά η διενέργεια του εγκλήματος, μέχρι τις 11:30, που εντοπίστηκε η 31χρονη από λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών, η  Αστυνομία εκτιμά πως στο διάστημα αυτό των 6,5 ωρών ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος θα μπορούσε να διαφύγει από τις ελεύθερες περιοχές, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει από σημείο διέλευσης που δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού τα στοιχεία του είναι τοποθετημένα στο stop list.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα δείχνουν διαφυγή του φερόμενου συζυγοκτόνου στα κατεχόμενα

Στο μεταξύ όλα τα τεκμήρια που έχουν περισυλλεγεί με τη συνδρομή μελών της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, έχουν σταλεί ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και από εκεί αναμένεται, όπως είπε, να αποσταλούν στον Ινστιτούτο Γενετικής για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. περιλαμβανομένου και του κουζινομάχαιρου. που εντοπίστηκε σπασμένο στον κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας και που η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι το φονικό όργανο.
 
Ο φερόμενος δράστης και πρώην συμβίος της 31χρονης εργάζονταν σε διάφορες οικοδομές σε διάφορα χρονικά διαστήματα.
 
Η 31χρονη, ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο, ηλικίας 16 και 17 ετών, διαμένουν στη Συρία ενώ τα πέντε ηλικίας 3,4,7,11 και 12 χρόνων διέμεναν μαζί της.
 
Τα δύο μεγαλύτερα ηλικίας 11 και 12 ετών δεν έμειναν την μέρα του φονικού στο σπίτι της μητέρας τους αλλά είχαν μεταφερθεί στον θείο τους.
Μετά το φονικό, και  τα πέντε παιδάκια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο και βρίσκονται υπό την φροντίδα του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών  και της Αστυνομίας. Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε σημαντική και στην συμβολή παιδοψυχολόγου και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας για στήριξη των πέντε ανηλίκων.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ,  τα τρία από τα πέντε παιδάκια της άτυχης 31χρονης που διέμεναν μαζί της ηλικίας 7, 11 και 12 ετών  προσπαθούν να επανέλθουν μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσαν και σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

«Στην Ελλάδα εξασκήθηκαν τα ισραηλινά μαχητικά που βομβάρδισαν τους Χούθι»-Τι υποστηρίζουν στο Ισραήλ
Σε τρομερή πίεση ο Μπάιντεν για να αποσυρθεί-«Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι
Τρομάζει ο δράκος της Ομόνοιας-Πώς εντοπίζει τις γυναίκες θύματα, σε ποιες περιοχές έχει επιτεθεί
Για δύο χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στον Έβρο-Το πιθανότερο σενάριο για τα πυρά
Ιστορίες ανθρώπων και αρχειακό υλικό αποκαλύπτουν πτυχές των κατεχόμενων λιμανιών
Στην κοιλιά τραυματίστηκε ο συνοριοφύλακας στον Έβρο-Τι εξετάζουν οι Αρχές για τα πυρά από την τουρκική πλευρά
Έχασε 300 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες το αφεντικό της CrowdStrike που προκάλεσε το διεθνές black out
Οι σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες στη Γαλλία-Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο
Τουλάχιστον 22 νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη Βολιβία
Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά στον Έβρο