Εκλέγεται, σήμερα, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Εκλέγεται, σήμερα, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να λάβει περισσότερες από τις αναγκαίες 200 ψήφους.
 
Η κ. Σακελλαροπούλου θα στηριχθεί από τρία κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Η νέα ένοικος της Ηρώδου Αττικού αναμένεται, εκτός απροόπτου, θα υπερψηφιστεί από τους 264 βουλευτές των τριών κομμάτων. «Παρών» θα ψηφίσουν ΚΚΕ καθώς και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης.
 
Από την ψηφοφορία θα απουσιάσει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος κράτησε αποστάσεις από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Σαμαράς θα απουσιάζει στο εξωτερικό ενώ με δήλωσή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζε την κ. Σακελλαροπούλου. Η πρόθεσή ψήφου, πάντως, προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.
 
Η ψηφοφορία είναι ονομαστική, αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και δεν θα προηγηθεί συζήτηση. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα και στις 13:30 συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Σώματος θα μεταβούν στο γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα.
 
Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, θα γίνει την επομένη της λήξης της θητείας του απερχόμενου Προέδρου στις 14 Μαρτίου.

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου