Πρέσβης του Ισραήλ: Σημαντική η συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη στο Φόρουμ μνήμης Ολοκαυτώματος

Στη σημασία της επετείου του Ολοκαυτώματος και του αγώνα κατά του Αντισημιτισμού αναφέρεται ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρέβελ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως πολύ σημαντική τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης του Ισραήλ αναφέρεται στην άνοδο του αντισημιτισμού, ενώ λέει ότι η δέσμευση της Κύπρου στον σεβασμό της Μνήμης του Ολοκαυτώματος ενισχύει τους δεσμούς της με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Πρέσβης Ρέβελ λέει ότι η συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στην  Ιερουσαλήμ, με αφορμή την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου, είναι πολύ σημαντική.

«Το υψηλού επιπέδου φόρουμ στο «Γιαντ Βασέμ», το Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ένα μήνυμα σε σχέση με τη σημασία της επετείου του Ολοκαυτώματος και του αγώνα κατά του αντισημιτισμού» προσθέτει.

Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας, ιδιαίτερα σήμερα, που ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αυξάνονται κατακόρυφα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, συνεχίζει ο Πρέσβης του Ισραήλ.

Δηλώνει, τέλος, ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης της Κύπρου στην Ανάμνηση και Εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα θα συμβάλλει αναμφισβήτητα στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και των κοινών αξιών.

Δειτε Επισης

Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ
Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα για το Κυπριακό
Επιμένει στα δύο κράτη το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Η ε/κ πλευρά δεν θέλει καν να αρθρώσει τη λέξη συνεργασία»
Έτοιμος να συμβάλλει στο θέμα των οδοφραγμάτων δηλώνει ο Χαρμαντζί
Πλήρως δεσμευμένο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το ΗΒ
Τα συμπεράσματα των κομμάτων για τη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της ΚΔ στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη