Νέα απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα-Πώς ξεγελούν τα θύματα οι επιτήδειοι

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες για νέα απάται με ηλεκτρονικά μηνύματα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται διάφορα ηλεκτρονικά μηνύματα (email) σε διάφορους κατόχους ηλεκτρονικών διευθύνσεων ή μηνύματα τύπου SMS ή ανακοινώσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, για δήθεν δώρα, προσφορές ή τελευταίας στιγμής ευκαιρία για να προλάβουν διάφορα ωφελήματα.
 
Τα μηνύματα χρησιμοποιούν πολλές φορές τα εμβλήματα ή τα λογότυπα διαφόρων εταιρειών όπως αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες που πουλούν έπιπλα ή άλλες παρόμοιες εταιρείες.
 
Τα μηνύματα αυτά είναι στην ολότητα τους απατηλά και κακόβουλα και σε καμία περίπτωση είναι η τακτική που εφαρμόζεται από επίσημες αρχές.
 
Καλείται το κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα και σε καμία περίπτωση να απαντούν στον αποστολέα καθώς επίσης να μην καταβάλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Επιπρόσθετα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους και να χρησιμοποιούν τελευταίου είδους προγράμματα για κακόβουλα λογισμικά και τις τελευταίες ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.
 
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στην διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτονται την διαδικτυακή ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΤΑΕ ο δικηγόρος της Τζιαπούρα-Θα παρευρεθεί οικειοθελώς στο Δικαστήριο
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 προϊόντα μαϊμού από κατάστημα στην Πάφο
Τριανταφυλλίδης: Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ και ακόμα όχι η πελάτισσα μου, ζητούμε επίσημη ενημέρωση
Στη ΜΕΘ 17χρονος που τραυματίστηκε από την αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια-Υποβλήθηκε σε επέμβαση 15χρονος
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ
Νέες καταγγελίες για την απάτη με SMS για δήθεν πληρωμή εξώδικων-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Έπεσαν νέες προαγωγές, προκαλούν παρενέργειες-Προς το παρόν δεν έγιναν μεταθέσεις
Αρχίζει η πειθαρχική δίωξη Κατσουνωτού δήλωσε ο Χαρτσιώτης-Σταύρου και Κωνσταντίνου στα μέλη της Επιτροπής