Πήρε τον τελικό και ελπίζει σε πρόκριση το Περιστέρι

Το Περιστέρι έκανε... θρίλερ ένα δικό του ματς, αλλά τελικά επιβλήθηκε (72-67) της Μόρναρ Μπαρ και έκανε ένα ακόμη βήμα για πρόκριση.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ζορίστηκε από τους Μαυροβούνιους, που έμοιαζαν εκτός διεκδίκησης στο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και να ανεβάσει το ρεκόρ της 7-5. Έτσι, θα πάει στο πολύ σημαντικό ματς της προτελευταίας αγωνιστικής με την 5η Μπάμπεργκ έχοντας απόσταση τουλάχιστον μιας νίκης (οι Γερμανοί έχουν ρεκόρ 5-6 με αγώνα λιγότερο).

Ο Γιανίκ Μορέιρα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά άκρως κομβικός ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 11 πόντους και τρία πολύ σημαντικά τρίποντα. Στους 11π. σταμάτησε και ο Στίβεν Γκρέι.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που είχαν ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Μορέιρα - Κάζινς για το διψήφιο 21-9 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Με τρίποντο του Καράμπελα, η διαφορά... εκτοξεύτηκε στη δεύτερη περίοδο (29-12), ενώ ο Νίνταμ έδωσε κάποιες λύσεις στους Μαυροβούνιους ώστε να μη χάσουν επαφή με το σκορ (41-29) ως την ανάπαυλα.

Η άμυνα της Μόρναρ «μπλόκαρε» το Περιστέρι για μεγάλο διάστημα της τρίτης περιόδου κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ολική ανατροπή της κατάστασης (45-46 στο 18'). Ωστόσο, ένα σουτ του Γκρέι και δύο του Βασιλόπουλου έδωσαν τεράστια... ανάσα ώστε το δεκάλεπτο να κλείσει με σκορ 56-48. Η διαφορά έγινε ξανά διψήφια με τον Σαλούστρο (61-50), αλλά οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και πάλι και προσπέρασαν, 64-65. Ο Βασιλόπουλος έβαλε ξανά μεγάλο τρίποντο και οι δυο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό ισόπαλες (67-67). Ο Μορέιρα πέτυχε γκολ-φάουλ και κάπου εκεί το νερό μπήκε οριστικά στο αυλάκι για το τελικό 72-67.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 41-29, 56-48, 72-67

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα