Τα βάζει με την Άγκυρα και τον εποικισμό των κατεχομένων ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Το θέμα της συστηματικής παρέμβασης της Τουρκίας στα κατεχόμενα που περιλαμβάνει τόσο την αλλαγή της δημογραφικής δομής, όσο και της οικονομικής επιβολής και της προσπάθειας ισλαμοποίησης των κατεχομένων, έθεσε ενώπιον της Επιτροπής μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης, ο κύπριος ευρωβουλευτής
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
 
Ανάμεσα σε άλλα, ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια «αυξάνονται οι πολιτογραφήσεις Τούρκων εποίκων που φτάνουν από την Τουρκία στην Κύπρο, και έτσι αλλοιώνεται η πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων, όπως επίσης και η δημογραφική δομή της κοινότητας. Ήδη υπάρχει πολιτικό κόμμα του οποίου τα μέλη είναι αποκλειστικά έποικοι.» Για να συμπληρώσει πως «η Τουρκία πιέζει τις τουρκοκυπριακές αρχές για να αυξηθούν οι πολιτογραφήσεις εποίκων. Πέραν αυτής της πολιτικής διάστασης, η Τουρκία εδραιώνει την παρουσία της στον τομέα της οικονομίας χωρίς θεμιτό ανταγωνισμό (καταπατώντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού). Όσον αφορά τον χώρο του πολιτισμού, η τουρκική κυβέρνηση εισάγει ένα «Kulturkampf» κατά της κοσμικής τουρκοκυπριακής κοινότητας και προσπαθεί να επιβάλει θρησκευτικά στοιχεία στη δημόσια ζωή.»
 
Κλείνοντας, ο κύπριος ευρωβουλευτής αναφέρει πως «ως αποτέλεσμα αυτών των αρνητικών ενεργειών, η τουρκοκυπριακή κοινότητα (η μικρότερη κοινότητα της ΕΕ) απειλείται με αφομοίωση και ενσωμάτωση στην Τουρκία. Ερωτάται η Επιτροπή πώς προτίθεται η Επιτροπή να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των μεθοδεύσεων της Τουρκίας ώστε η τουρκοκυπριακή κοινότητα να μπορέσει να επιβιώσει με τη δική της ταυτότητα και αξιοπρέπεια ως συνιστώσα της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Κύπρου;»
 
Ακολουθεί αυτούσια η ερώτηση του Ευρωβουλευτή
Εδώ και πολλά χρόνια η Τουρκική Δημοκρατία ελέγχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, που είναι έδαφος της ΕΕ, και τους Τουρκοκύπριους, που είναι πολίτες της ΕΕ.
 
Τα τελευταία χρόνια δε, αυξάνονται οι πολιτογραφήσεις Τούρκων εποίκων που φτάνουν από την Τουρκία στην Κύπρο, και έτσι αλλοιώνεται η πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων, όπως επίσης και η δημογραφική δομή της κοινότητας.
 
Ήδη υπάρχει πολιτικό κόμμα του οποίου τα μέλη είναι αποκλειστικά έποικοι.
 
Η Τουρκία πιέζει τις τουρκοκυπριακές αρχές για να αυξηθούν οι πολιτογραφήσεις εποίκων.
 
Πέραν αυτής της πολιτικής διάστασης, η Τουρκία εδραιώνει την παρουσία της στον τομέα της οικονομίας χωρίς θεμιτό ανταγωνισμό (καταπατώντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού).
 
Όσον αφορά τον χώρο του πολιτισμού, η τουρκική κυβέρνηση εισάγει ένα «Kulturkampf» κατά της κοσμικής τουρκοκυπριακής κοινότητας και προσπαθεί να επιβάλει θρησκευτικά στοιχεία στη δημόσια ζωή.
 
Ως αποτέλεσμα αυτών των αρνητικών ενεργειών, η τουρκοκυπριακή κοινότητα (η μικρότερη κοινότητα της ΕΕ) απειλείται με αφομοίωση και ενσωμάτωση στην Τουρκία.
 
Πώς προτίθεται η Επιτροπή να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των
μεθοδεύσεων της Τουρκίας ώστε η τουρκοκυπριακή κοινότητα να μπορέσει να επιβιώσει με τη δική της ταυτότητα και αξιοπρέπεια ως συνιστώσα της ομοσποσπονδιακής δημοκρατίας της Κύπρου;
 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας