«Ανοησίες» χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους

Ως «ανοησίες» και «fake news» αποκηρύσσουν ρωσικές πηγές, που μίλησαν στο ethnos.gr, όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα τουρκικών ΜΜΕ περί επικείμενης αναγνώρισης των κατεχομένων της Κύπρου από τη Μόσχα. «Η θέση της Ρωσίας είναι αμετάβλητη στο Κυπριακό», υπογραμμίζουν εμφατικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα Sozcu είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρόκειται να αναγνωρίσει την επονομαζόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», όπως επιλέγει να αποκαλεί η Άγκυρα το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα... τη συνεργασία της Τουρκίας για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των... συριακών θαλασσών, την υποστήριξη του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και την αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το επίμαχο δημοσίευμα στην Sozcu, η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμη και... στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα.  
 
Ρωσικές πηγές, που μιλούν στο ethnos.gr, αποκηρύσσουν ως «ανοησίες» όλα τα παραπάνω, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραμένει «αμετάβλητη» στο Κυπριακό.
 

Δειτε Επισης

ΓΓ ΑΚΕΛ: Προώθηση αιτημάτων επέκτασης συμβάσεων, βελτίωσης κατώτατου, καθολικής ΑΤΑ
Η Κύπρος ετοιμάζει ένα «Αμάλθεια 2» για τη Γάζα-Έντονη διπλωματική δραστηριότητα
Επιμένει στο παραμύθι της απομόνωσης των Τ/κ ο Ερσίν Τατάρ-Οι ισχυρισμοί που πρόβαλε στο Μπακού
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για «προεδρικές» ο Χαρμαντζί
Δεν πάνε Ολομέλεια οι προτάσεις νόμου για τη θεσμοθέτηση θητειών και ασυμβίβαστου βουλευτών
Το φυσάνε και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα για τις διώξεις για σφετερισμό-«Πολιτική επιχείρηση»
Θα αξιοποιήσει το SAFE σε συνδυασμό με την συμφωνία με ΗΠΑ η Κύπρος για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς
«Πρόθεσή μας να ακουστούν οι ιστορίες των γυναικών που βιάστηκαν το 1974, να δώσουμε χώρο στις πληγές»
Κίνημα Οικολόγων για έκθεση Ελεγκτικής-«Οι Οικολόγοι μόνοι καθαροί από το σκάνδαλο των διαβατηρίων»
Ξεκαθαρίζει ο Τρυφωνίδης-«Η ΔΗΠΑ δεν είναι εμπλεκόμενη με σκάνδαλα, διαπλοκή ή διαφθορά»