Σήμερα στην τελευταία του κατοικία ο δημοσιογράφος Κώστας Γενάρης

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Γενάρης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του μετά από καρδιακό επεισόδιο τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου, σε ηλικία 73 ετών.
 
Η κηδεία του θα τελεσθεί στις 2 μ.μ. από την Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, ενώ η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια μεταξύ 13.00 – 14.00 στην εκκλησία.
 
Η οικογένεια παρακαλεί όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές στον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών παιδιών
 
Ο Κώστας Γενάρης γεννήθηκε το 1946 στη Λεμεσό, ενώ παρακολούθησε νομικά στο Middle Temple και είναι κάτοχος διπλώματος Industrial Relations και Trade Union Studies. Ήταν επί σειρά ετών συντάκτης στο ΡΙΚ, ενώ ήταν ανταποκριτής της ΕΡΤ και της Καθημερινής στην Κύπρο.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του «εκλεκτού φίλου και έγκριτου δημοσιογράφου Κώστα Γενάρη».
 
Ο Πρόεδρος σημειώνει ακόμη ότι «ο Κώστας Γενάρης υπήρξε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην κυπριακή δημοσιογραφική οικογένεια. Με το κύρος, την εμβρίθεια και την αγάπη του για τη δημοσιογραφία και τον τόπο συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιπέδου του δημόσιου λόγου στην πατρίδα μας».
 
«Ο Κώστας Γενάρης υπήρξε ένας υπέροχος πατέρας, ένας αξιαγάπητος οικογενειάρχης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του για τη μεγάλη τους απώλεια», καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος.
 
Ποιος ήταν
Ο Κ. Γεννάρης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1946 και άρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1968 στα νεανικά του χρόνια, συνεργαζόμενος με διάφορα έντυπα, ελληνόφωνα και αγγλόφωνα.
 
Ύστερα διατέλεσε Ακόλουθος Τύπου στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε ως λειτουργός στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Την περίοδο 1990-2006, μέχρι την αφυπηρέτηση του, εργάστηκε ως συντάκτης στο Τμήμα Ειδήσεων του ΡΙΚ. Υπήρξε συνεργάτης του CNN και για πολλά χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κύπρο.
 
Ως δημοσιογράφος ο Κ. Γεννάρης διακρινόταν για την αναλυτική του δεινότητα, την τεκμηρίωση και τη νηφαλιότητα των επιχειρημάτων του, αλλά και τη διεισδυτική του ματιά πίσω και πέρα από τα πασιφανή γεγονότα της πρώτης γραμμής. Δεκάδες εκτενή τηλεοπτικά ρεπορτάζ του, συναφή ντοκιμαντέρ αλλά και συνεντεύξεις με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα διεθνούς εμβέλειας, θα παραμείνουν ουσιαστική παρακαταθήκη για την ιστορία και τα επιτεύγματα της κυπριακής δημοσιογραφίας.
 
Ο Κ. Γεννάρης έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1992 και έφερε αριθμό μητρώου 467. Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε δραστηριότητα στον Κλάδο Βετεράνων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ και ήταν αναπληρωματικό μέλος της αρμόδιας επιτροπής. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά της δημοσιογραφικής οικογένειας ήταν αδιάπτωτο και παρακολουθούσε ανελλιπώς την όλη δραστηριότητα της ΕΣΚ.
 
Ο μεταστάς καταλείπει σύζυγο και δύο ενήλικα τέκνα.

Δειτε Επισης

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα