Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκάδες πίθηκοι σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας

Ιπτάμενα χάρτινα φαναράκια ευθύνονται για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στον ζωολογικό κήπο του Κρέφελντ της Γερμανίας και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τριάντα πίθηκοι.

Την ανακοίνωση έκανε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Κρέφελντ, καθώς στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τρία τέτοια φαναράκια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο του μεγάλου ζωολογικού κήπου, όπου και ζουν διάφορα είδη πιθήκων, με αποτέλεσμα να καούν γορίλες, ουραγκοτάγκοι και άλλα πιθηκοειδή.

Μόνον δύο χιμπατζήδες κατάφεραν να γλυτώσουν από την πυρκαγιά.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες απέτρεψαν τελικά την πυρκαγιά να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα του ζωολογικού κήπου.

Εχθές και σήμερα χιλιάδες κάτοικοι του Κρέφελντ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ζωολογικού κήπου αφήνοντας εκεί λουλούδια..

Η Aστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του εμπρησμού από αμέλεια. Ο ζωολογικός κήπος του Κρέφελντ φιλοξενεί περίπου 1.000 ζώα, με επισκέπτες 400.000 άτομα τον χρόνο.

Να σημειωθεί πώς τα ιπτάμενα χάρτινα φαναράκια έχουν απαγορευθεί στο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας από το 2009, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στη Γερμανία και για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου μόνον στο Βερολίνο τραυματίστηκαν από την χρήση τους 22 άτομα.

Δειτε Επισης

Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ξέκοψε ο Κάρνεϊ στον Τραμπ-«Ο Καναδάς δεν πωλείται»
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία