Kυνική περιγραφή της δολοφονίας Σουλεϊμανί από Τραμπ-«Έχει ένα λεπτό ζωής...»

Στη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί που προκάλεσε τεράστια ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν αναφέρθηκε ο Ντόναλν Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα που επικαλείται το CNN o Τραμπ είπε ότι η εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού στρατηγού με drone δόθηκε καθώς ο Σουλεϊμανί «έλεγε άσχημα πράγματα για την χώρα μας».

«Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου ήταν ότι ο Σουλεϊμανί αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ με τον Τραμπ στο ηχητικό που επικαλείται το CNN να ακούγεται να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός ήταν «γνωστός τρομοκράτης» που «βρισκόταν στη λίστα μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε, επίσης, στους παριστάμενους το πώς τον ενημέρωναν οι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιχείρηση με στόχο τον Σουλεϊμανί.

«Είναι μαζί. Κύριε έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, όχτώ...» περιέγραψε ο Τραμπ ό,τι του έλεγαν οι αξιωματικοί.

«Και ξαφνικά μια έκρηξη. "Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση". Κι εγώ ρώτησα "πού είναι αυτός ο τύπος;". Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι' αυτόν» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Κατά την αμερικανική επιχείρηση σκοτώθηκε και ο Αμπου Μαχντί αλ Μουχαντίς, ο ηγέτης της οργάνωσης Καταίμπ Χεζμπολάχ την οποία οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει για την πυραυλική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε Αμερικανός εργολάβος τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το CNN o Τραμπ είπε για τον δεύτερο νεκρό από την επίθεση ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός».

Στην ίδια συνάντηση ο Τραμπ αναφέρθηκε και στον σκύλο που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εκφράζοντας ένα παράπονο ότι «έγινε πολύ διάσημος» και «του πιστώθηκαν περισσότερα πράγματα από ό,τι σε εμένα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Reuters στην εκδήλωση αυτή στη Φλόριντα συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη
Πάνω από 1.260 οι νεκροί στη νότια Συρία στις συγκρούσεις Δρούζων και Βεδουίνων
ΒΙΝΤΕΟ: Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε γέφυρα στο Μάντσεστερ-Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Πορνοστάρ δολοφόνησε ζευγάρι στο Λονδίνο-Διαμέλισε τα πτώματα και έπειτα χόρευε στη σκηνή του φόνου
Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία-Η ανακοίνωση Ζελένσκι
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δεκαοκτώ νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε σχολείο στο Μπαγκλαντές
Τραγωδία στη Δομινικανή Δημοκρατία-Τουλάχιστον έξι νεκροί και 47 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο-Ένας νεκρός