Πήρε το ντέρμι με… μαγικό Φανάκεν η Μπριζ

Ακόμα ένα τρίποντο ουσίας -αλλά και γοήτρου- κατάφερε να πάρει η Μπριζ, η οποία αποχώρησε με το υπέρ της 2-1 από την έδρα της Άντερλεχτ, στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Χανς Φανάκεν, ο οποίος με δύο τέρματα βοήθησε την ομάδα του να διατηρηθεί στο +10 (και με αγώνα λιγότερο) από τις δεύτερες –πλέον (δεν έχει αγωνιστεί ακόμα η Σαρλερουά)- Γάνδη και Αντβέρπ.

Στα του ματς, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν με… φόρα και έφτασαν μία ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ, μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Όμως, το σουτ του Νασέρ Τσαντλί σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Βέβαια, ό, τι δεν κατάφερε ο πρώην εξτρέμ της Τότεναμ, το έκανε πράξη ο Κολάσιν στο 21’.

Στη συνέχεια, η Μπιρζ ανέβασε… στροφές, σε ένα κατά τα άλλα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και έφτασε στην ισοφάριση στο 40’ με ένα τρομερό βολ πλανέ του Φανάκεν από τα 30 μέτρα.

Το δεύτερο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Αυτό, όμως, μέχρι το 80’, όταν ο Φανάκεν διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στην αναμέτρηση, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Αντβέρπ πήρε «ψυχωμένη» νίκη (2-1) στην έδρα της ουραγού της βαθμολογίας, Σερκλ Μπριζ.

Όχι μόνο βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χόγκας), αλλά στο 7’ είδε και τον Χόεντ να αποβάλλεται.

Παρόλα αυτά, δεν… μάσησε και αν και είχε λιγότερες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, κατάφερε να γυρίσει το ματς. Αρχικά, στο 13’ ο Ρεφαέλοφ με κοντινή προβολή έγραψε το 1-1, για να έρθει ο Ντε Σαρτ στο 55’ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με μακρινό διαγώνιο σουτ.

Έτσι, η Αντβέρπ ανέβηκε στη 2η θέση, εκεί όπου ισοβαθμεί με τη Γάνδη.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ: Το Ιράν άσκησε το εγγενές του δικαίωμα στην αυτοάμυνα, συνένοχες οι ΗΠΑ
Πέντε τραυματίες από την άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στην Πάφο-Καταζητούνται τρία πρόσωπα
LIVE: Ομοβροντία πυραύλων τη νύχτα μεταξύ Ισραήλ και Ιράν-Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ
Καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός
Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες
Μετά τον Ασπρόκρεμμο, μεγάλη ανησυχία και για το Κούρη-Τραγική η κατάσταση σε όλα τα φράγματα
Προετοιμάζεται για ρεκόρ αναχωρήσεων μεταναστών η Κύπρος-Ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες σε πέντε μήνες
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο