La Repubblica: Τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης θα ξεπεραστούν από μια ειρηνευτική διαδικασία

H ιταλική εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους που ετοιμάζουν την Σύνοδο του Βερολίνου, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι "θεωρούν βέβαιο ότι τα τούρκο-λιβυκά μνημόνια θα ξεπεραστούν από μια ενδεχόμενη ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη".
 
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην έντονη διαμαρτυρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στην δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε πολιτικής λύσης για την Λιβύη, αν δεν ακυρωθούν τα μνημόνια της Τρίπολης με την Άγκυρα.
 
Η La Repubblica προσθέτει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι, σε τηλεφωνική του επικοινωνια με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και με τον αρχηγό της ιταλικής διπλωματίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι "η αποστολή Τούρκων στρατιωτών θέτει σε κίνδυνο την Διάσκεψη του Βερολίνου και την εσωτερική κατάσταση στη Λιβύη".
 
«Δεν είναι βέβαιο, πάντως, ότι οι Γερμανοί θα μπορέσουν να πείσουν τους Χαλίφα Χάφταρ και Φαγιέζ Αλ Σάρατζ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι» καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα-Συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα επηρεάζει την Κύπρο-Στο κόκκινο ο υδράργυρος, φθάνει μέχρι και τους 44 βαθμούς
Κατέρρευσε μέρος υπό ανακαίνιση κτηρίου στη Λεωφόρο Μακαρίου-Γέμισε σκαλωσιές ο δρόμος (pics)
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 78χρονος για τη δολοφονία του Σιαμπτάνη στην Τίμη
Ένοχοι πέντε για το μεγάλο κύκλωμα εικονικών γάμων στη Λάρνακα-Eνώπιον Επαρχιακού άλλοι 12
Τα νέα κριτήρια για χορηγίες σε αιγοπροβατοτρόφους-Τέσσερα εκατομμύρια ανά έτος την επόμενη τριετία