Τέλος οι βασιλικοί τίτλοι και τα χρήματα για Χάρι και Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δεν θα κάνουν πλέον χρήση των ανώτερων βασιλικών τους τίτλων και θα λαμβάνουν δημόσιους πόρους για εκτέλεση των βασιλικών τους καθηκόντων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, επίσης, έγινε γνωστό ότι σκοπεύουν να επιστρέψουν το ποσό των 2,5 εκατ. λιρών, χρήματα των φορολογουμένων τα οποία είχαν ξοδέψει για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, που θα παραμείνει η οικογενειακή τους οικία στη Βρετανία.

Το ζευγάρι δεν θα αντιπροσωπεύει επίσημα τη βασίλισσα ενώ η νέα συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Όλα αυτά λίγες μέρες αφότου οι Χάρι και Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι ήθελαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Όπως αναφέρει δήλωση της Ελισάβετ, μετά από "πολλούς μήνες συνομιλιών και πιο πρόσφατες συζητήσεις" είναι "ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο προς τα εμπρός για τον εγγονό μου και την οικογένειά του".

"Ο Χαρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου" συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της έντονης επιτήρησης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αφοσίωσή τους.

Πηγή:news247.gr

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια
LIVE: Επικαλέστηκε υποστελέχωση ΤΟΜ στην κατάθεση της η ΓΔ του Υπ. Μεταφορών-«Δεν υπήρχαν αιτήματα πριν το 2024»
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Ερωτήματα για τα σημεία εισόδου ζώων στη Δημοκρατία και για τη φάρμα με τα καγκουρό από τους Οικολόγους
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Αναστάτωση σε πτήση προς την Κύπρο-Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω... αιθέριων ελαίων
Ζημιές σε Λύκειο στη Λακατάμια-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά στο γραφείο της Διευθύντριας
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο