Πέντε νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στη Βραζιλία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία Εσπίριτο Σάντο της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

"Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έπληξαν τον νότο της πολιτείας μας", αναφέρει το μήνυμα των πυροσβεστών του Εσπίριτο Σάντο στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

Τα θύματα ήταν κάτοικοι δύο πόλεων που έχουν πληθυσμό σχεδόν 15.000 κατοίκους, της Ικόνχα (δύο νεκροί) και της πόλης Αλφρέντο Τσάβες (τρεις νεκροί), τοποθεσίες που βρίσκονται σε αγροτική περιοχή.

Στην πόλη Αλφρέντο Τσάβες, δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τη λάσπη στο σπίτι τους, έπειτα από κατολίσθηση.

Εντυπωσιακές εικόνες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δρόμους τελείως πλημμυρισμένους και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από το ρέμα.

Σε ένα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το νερό, σε καφέ χρώμα, να φθάνει στην οροφή ενός πρατηρίου καυσίμων.

Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες και ορισμένοι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί γιατί γέφυρες κατέρρευσαν από τη δύναμη του νερού.

Ο δήμαρχος της Ικόνχα δήλωσε στην τοπική εφημερίδα A Gazeta ότι "σχεδόν το 100% των καταστημάτων" καταστράφηκε από τις πλημμύρες.

Πηγή:news247.gr

Δειτε Επισης

Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Παντρεμένη με μέλος ελίτ και πλούσιας οικογένειας η HR που... πιάστηκε με τον CEO σε συναυλία των Coldplay
Στους 27 οι νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους στο Μπανγκλαντές-Ανάμεσα τους και παιδιά
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη
Πάνω από 1.260 οι νεκροί στη νότια Συρία στις συγκρούσεις Δρούζων και Βεδουίνων
ΒΙΝΤΕΟ: Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε γέφυρα στο Μάντσεστερ-Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Πορνοστάρ δολοφόνησε ζευγάρι στο Λονδίνο-Διαμέλισε τα πτώματα και έπειτα χόρευε στη σκηνή του φόνου
Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία-Η ανακοίνωση Ζελένσκι