Καμπανάκι Πολιτικής Άμυνας για κίνδυνο πλημμύρας και μέτρα αυτοπροστασίας

Με ένα ενημερωτικό βίντεο η Πολιτική Άμυνα ενημερώνει τους πολίτες για τον κίνδυνο πλημμύρας, τους πλημμυρικούς διαδραστικούς χάρτες που ετοίμασε το Τμήμα Ανάπτυξεως Υδάτων, καθώς και για μέτρα αυτοπροστασίας.

Ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο της πλημμύρας είναι ένας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Με την κλιματική κρίση το φαινόμενο γίνεται πιο συχνό και έντονο λόγω των ταχυπλημμυρών. Με την διάχυση του βίντεο η Πολιτική Άμυνα θέλει να δημιουργήσει κουλτούρα αυτοπροστασίας στους πολίτες.
 
Επισημαίνει ότι το κοινό μπορεί να ενημερωθεί επίσης για τους «Διαδραστικούς Χάρτες Επικινδυνότητας Πλημμύρας».

Ο κάθε πολίτης να πληροφορηθεί αν το οικόπεδο, το υποστατικό και η περιουσία του βρίσκονται σε περιοχές αυξημένου κινδύνου πλημμύρας, που είναι συνήθως οι περιοχές κοντά σε ποταμούς.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η Πολιτική Άμυνα συνδράμει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών πλημμύρας που αναλαμβάνουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες ουσιώδεις υπηρεσίες του κράτους, αν παραστεί ανάγκη, κινητοποιώντας δικές τις δυνάμεις.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας βρίσκονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο στο τέλος της σελίδας του συνδέσμου. 
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Πολιτικής Άμυνας

Δειτε Επισης

Στον αστερισμό βομβιστών και εμπρηστών το κράτος-Ασταμάτητες επιθέσεις με μια Αστυνομία σε ρόλο θεατή
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Σε τροχιά αρνητικού ρεκόρ οι υποθέσεις βίας στην οικογένεια το 2025-Η αποστολή αστυνομικών, οι έλεγχοι και η εποπτεία
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα