Αυξάνονται ανησυχητικά οι εγκυμοσύνες εφήβων-Ανάμεσά τους και πολλές ανήλικες

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των εφηβικών κυήσεων, χρόνο με το χρόνο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια καταγράφηκαν 342 εγκυμοσύνες από έφηβες, ανάμεσά τους και αρκετές ανήλικες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Ανήλικη ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο-Χειροπέδες σε 24χρονο
 
Σε απάντησή του στο ερώτημα του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Γιώργου Παπαδόπουλου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, παρέθεσε στοιχεία για τις εφηβικές κυήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, το 2014 καταγράφηκαν 70 κυήσεις εφήβων μέχρι 19 χρόνων, το 2015, 73, το 2016, 96 και το 2017, 103.

Ο Υπουργός Υγείας, σημειώνει ότι, βάσει στοιχείων της Eurostat, οι εφηβικές κυήσεις στην Κύπρο συγκριτικά με τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ (ΕU28), είναι λιγότερες. Η Κύπρος διατηρείται  κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαικής Ένωσης, ωστόσο τον πλησιάζει. (πίνακας)

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»