Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών-Επέδωσαν υπόμνημα

Προς το Προεδρικό πορεύονται οι μαθητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις τετραμήνων. Η εκδήλωσή τους ξεκίνησε με πορεία.
 
Μετά την κατάληξη της πορείας, η ηγεσία της ΠΣΕΜ εισήλθε στο Προεδρικό, για να παραδώσουν υπόμνημα προς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο παραθέτουν τις απόψεις τους περί του ζητήματος.
Το υπόμνημα παρέλαβε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας. 
Οι μαθητές έφτασαν στο Προεδρικό κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Μεταξύ άλλων ακούγεται «δεν θα περάσει, Υπουργέ».
Τα πανό των μαθητών είναι γραμμένα, πέραν των Ελληνικών, και σε άλλες γλώσσες, όπως είναι η αγγλική και η ρωσική.
 
Αρκετοί από τους μαθητές προσήλθαν στον χώρο με λεωφορεία, καθώς πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους έφθασαν στη Λευκωσία από άλλες περιοχές για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.
Οι μαθητές ζητούν την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, αφού με την παρούσα μορφή τους, δημιουργούνται πολλά προβλήματα και δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ, αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εισακουστούν όλες οι απόψεις.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των μαθητών, οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας και διαπίστωσαν πως τηρεί αυταρχική στάση επί του ζητήματος. 
Όλα δείχνουν πως αυτή η απεργία είναι μόνο η αρχή, καθώς εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, αναμένεται κλιμάκωση των μέτρων.

Δειτε Επισης

Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο
Ψάχνουν φόρμουλα για διάθεση νερού στους γεωργούς-«Η μόνιμη επίλυση του υδατικού είναι μονόδρομος»
Ακρίβεια και ζέστη εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους-Στον κίνδυνο θερμοπληξίας κάθε καλοκαίρι
Υπ.Γεωργίας: Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα προτεραιότητα για Κυβέρνηση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»