Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία-Στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

Η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της Κυβέρνησης της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το RT.
 
Από την Άγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.
 
Ειδικότερα, ο Ερντογάν δήλωσε στις αρχές Ιανουαρίου τα τουρκικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν μια σταδιακή εξάπλωση στην Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσουν «συντονισμό και σταθερότητα» στη χώρα που έχει υποστεί καταστροφές από τον πόλεμο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται πως θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα, καθώς η ανακοίνωσή του περί στρατευμάτων στην Λιβύη έρχεται λίγες μέρες πριν στην Διάσκεψη του Βερολίνου, στην οποία και σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση θα λάβει μέρος ο Χαλίφα Χαφτάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα συμμετέχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου ο Χαφτάρ

 Πηγή: in.gr  
 

Δειτε Επισης

Ολόκληρο σκωτσέζικο νησί με ερειπωμένο κάστρο πωλείται έναντι 6,45 εκατ. Ευρώ
Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τη CIA για "την κοινή δράση" κατά του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών πέταξε με δύναμη νήπιο σε αεροδρόμιο και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή
Η Σιρίν Εμπαντί προβλέπει ότι το καθεστώς θα ανατραπεί από μια ειρηνική επανάσταση
Η Μόνικα Λεβίνσκι μιλά για τον Μπιλ Κλίντον-«Εγώ τον αγαπούσα, αυτός έκανε κατάχρηση εξουσίας»
Ερντογάν: «Ο Τραμπ έχει καλή θέληση όσον αφορά τα F35»
Ο Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο BRICS στη Βραζιλία λόγω εντάλματος από ΔΠΔ
«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν-Θα μιλήσει με την Τεχεράνη
Η Χεζμπολάχ πιστεύει ότι το Ιράν κατήγαγε νίκη κατά του Ισραήλ και μάλιστα θεαματική
Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να επενδυθεί το 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες ως το 2035