Ζήτησε VAR στο Κύπελλο και καλύπτει τα έξοδα o Παναθηναϊκός

Mε επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ο Παναθηναϊκός ζήτησε να υπάρχει VAR στους αγώνες της ομάδας από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι όπου φθάσει στη διοργάνωση. Μάλιστα οι πράσινοι είναι διατεθειμένου να καλύψουν τα έξοδα χρήσης της τεχνολογίας τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας ματς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η νέα τεχνολογία δεν εφαρμόζεται στα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Το Sport24.gr σας ανέλυσε με ρεπορτάζ τα δεδομένα για να υπάρχει VAR σε όλα τα ματς των προημιτελικών.

Από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία που έχει αναλάβει να “τρέξει” την υπηρεσία στην Ελλάδα, προβλέπεται η χρήση του VAR μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, καθώς δεν μπορεί να γίνει εξ’ αρχής πρόβλεψη ώστε να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, από τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ομάδα από μικρότερη κατηγορία.

Πλέον, με δεδομένο ότι και οι 8 ομάδες των προημιτελικών έχουν πιστοποιημένα γήπεδα, είναι απόλυτα εφικτή η χρήση του VAR. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει οι ομάδες να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ (αλλά και την ΚΕΔ να προβλεφθούν στους ορισμούς και VARίστες διαιτητές), ενώ θα πρέπει η γηπεδούχος ομάδα κάθε αναμέτρησης να αναλάβει το κόστος, το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Προφανώς και δεν πρόκειται για απαγορευτικό ποσό και η λογική λέει πως από τη στιγμή που οι ομάδες δεδομένα επιθυμούν να αυτοπροστατευθούν (ειδικά στο κύπελλο που από ένα λάθος γκολ μπορεί να κριθεί μια πρόκριση), τότε θα προχωρήσουν στο σχετικό αίτημα δίχως δεύτερη σκέψη.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ