Αποχώρησε χωρίς συμφωνία από τη Μόσχα ο Χάφταρ-Επανήρχισαν οι εχθροπραξίες

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, δήλωσε λιβυκή πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τη Λιβύη-Προχωρούν θετικά, σύμφωνα με τον Ερντογάν

Οι Χάφταρ και Σάρατζ ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε χθες περί προόδου, συμπληρώνοντας όμως πως ο Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

«Ο στρατάρχης Χάφταρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία», είπε η πηγή στο Σπούτνικ.

Προχθές Κυριακή, τα αντιμαχόμενα μέρη ανακοίνωσαν ότι κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο ο Χαμίντ ας Σάφι, σύμβουλος του προέδρου του κοινοβουλίου που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, επισήμανε στο Σπούτνικ χθες Δευτέρα πως δεν έχει υπογραφτεί ακόμη κάποια συμφωνία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι ο ΛΕΣ, ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις από τον Απρίλιο για να κυριεύσει την Τρίπολη, την έδρα της ΚΕΣ, ανακοίνωσε μέσω Facebook σήμερα πως είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» να επιτύχει τη «νίκη».

Δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια, ωστόσο ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις των δυνάμεων του Χάφταρ ανέφερε πως ο στρατάρχης δεν σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νότια της Τρίπολης.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν-Θα μιλήσει με την Τεχεράνη
Η Χεζμπολάχ πιστεύει ότι το Ιράν κατήγαγε νίκη κατά του Ισραήλ και μάλιστα θεαματική
Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να επενδυθεί το 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες ως το 2035
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κινητοποίηση οι Αρχές-Ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στο Λιμάνι Λεμεσού
Η Λιβύη υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές
Μαρτυρία από την επίθεση με σύριγγες σε γαλλικό μουσικό φεστιβάλ-«Άρχισα να αισθάνομαι μουδιασμένη» περιγράφει 22χρονη
Βολές κατά Αρχηγού από Αριστοτέλους, έδειξε επιλεκτικότητα από Λαμπριανίδου-«Λένε για έγγραφο του 1978 που εγώ μόλις είχα περπατήσει...»
Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη