Κορυφαία παγκοσμίως στα έσοδα η Μπαρτσελόνα

Με το ποσό των 840 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα αναρριχήθηκε στην κορυφή της λίστας της Deloitte με τις ομάδες με τα περισσότερα έσοδα μετά τη σεζόν 2018-2019! Τα 10 δις φτάνουν οι πρώτες 20!

Οι «μπλαουγκράνα» προσπέρασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα του Money League της γνωστής εταιρείας οικονομικών ερευνών Deloitte, καταγράφοντας έσοδα της τάξεως των 840.8 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η «βασίλισσα» που σημείωσε 757.3 εκατομμύρια, ενώ, 3η παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα 711.5 εκατομμύρια ευρώ, αν και περιμένει πλέον μείωση λόγω της απουσίας της από το Champions League τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η Λίβερπουλ όπως και τη σεζόν 2017-2018 βρίσκεται στην 7η θέση με 604.7 εκατομμύρια, ενώ, η Τότεναμ πήρε μια άτυπη νίκη απέναντι σε Άρσεναλ και Τσέλσι σε ό,τι αφορά το Λονδίνο.

Συνολικά στην 20άδα υπάρχουν 8 αγγλικά κλαμπ ως μεγάλη απόδειξη του οικονομικού σκέλους που... κάνει παιχνίδι στην Premier League.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους γνώρισε αύξηση του 17% με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και τον αντίκτυπο που είχε ο Πορτογάλος προς τον κόσμο, με την ομάδα να σημειώνει άνοδο μιας θέσης για να βρεθεί στην 10η και να έχει 459.7 εκατομμύρια.

Ο Νταν Τζόουνς, συνεργάτης της Deloitte, ανέφερε ότι:

«Η ανάπτυξη που γνωρίζει το ποδόσφαιρο έχει τεράστια διαφορά απ' οποιοδήποτε άλλο κομμάτι... Οι κορυφαίες 20 ομάδες στο Money League είναι έτοιμες να ξεπεράσουν σε έσοδα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια χρονιά και αυτό θα γίνει στο πολύ άμεσο μέλλον»!

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης