Περισσότερες οι γυναίκες από τους άνδρες ασθενείς στην Κύπρο-Η μέση διάρκεια νοσηλείας

H μέση διάρκεια διαμονής σε νοσοκομείο στα Κράτη Μέλη της ΕΕ για το 2017 κυμάνθηκε από 4,5 ημέρες στις Κάτω Χώρες, 5,3 ημέρες στη Βουλγαρία και 5,5 ημέρες (στοιχεία 2016) στη Δανία έως και 9,1 ημέρες στη Γαλλία, 9,6 ημέρες στην Τσεχία και 9,8 ημέρες στην Ουγγαρία. Στην Κύπρο η μέση διάρκεια ήταν 6,1 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Η Εurostat καταγράφει ότι οι γυναίκες ασθενείς ήταν περισσότερες από τους άνδρες αλλά η μέση διάρκεια παραμονής για άνδρες ασθενείς ήταν γενικά μεγαλύτερη στα περισσότερα Κράτη Μέλη.

Αναλυτικά, μεταξύ των 26 κρατών μελών της ΕΕ, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα πρόσφατα στοιχεία για τους ασθενείς και τους ασθενείς ημερήσιων περιστατικών (η Eurostat καταγράφει ότι τα στοιχεία για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα είναι ελλιπή), μόνο η Ιρλανδία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο (με δεδομένα 2016), η Κροατία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία  ανέφεραν περισσότερους ασθενείς ημερησίας περίθαλψης από ό, τι σε μακρύτερης νοσηλείας για το 2017. Στη Λιθουανία και τη Σουηδία η αναλογία ήταν 10 προς 1 και ο λόγος αυτός έφθασε σε επίπεδο μεταξύ 29 προς 1 και 41 προς 1 στην Τσεχία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία.

Σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού, τα ποσοστά  εξόδου (εξιτήρια) από το νοσοκομείο το 2017 για τους ασθενείς μακρύτερης νοσηλείας κυμαίνονταν γενικά από 10 000 έως 20 000 ανά 100 000 κατοίκους για τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ. Η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Γερμανία, η Αυστρία και ιδιαίτερα η Βουλγαρία (32 342 ανά 100 000 κατοίκους) ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά. Οι Κάτω Χώρες, η Πορτογαλία (2015 στοιχεία) και η Κύπρος (7 720 ανά 100 000 κατοίκους) ανέφεραν τα χαμηλότερα ποσοστά. Συγκρίνοντας τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές, η αναλογία αυτή ήταν 4,2 φορές μεγαλύτερη στη Βουλγαρία  από ό, τι στην Κύπρο.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης