Επίθεση με πυραύλους σε αμερικανική βάση στο Ιράκ

Πέντε πύραυλοι έπληξαν την αμερικανική βάση Taji, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, Βαγδάτης, το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Μέλος της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης φημολογείται πως τραυματίστηκε. Όπως μεταδίδεται, η επίθεση ήταν βίαιη και άγρια. Την περασμένη Κυριακή, η βάση Μπαλάντ (Balad), πάλι βόρεια της Βαγδάτης, υπέστη επίθεση με πυραύλους.

Το Sky News σημειώνει ότι ένας πυραύλος προσγειώθηκε κοντά στην είσοδο του στρατοπέδου, τραυματίζοντας μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, πληροφορίες πάντως που ακόμη δεν επιβεβαιώνονται.

Επίσης, άγνωστη παραμένει η προέλευση των πυραύλων.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια χτυπήματος κατά αμερικανικών δυνάμεων, την περασμένη Κυριακή, στη βάση Μπαλάντ (Balad), πάλι βόρεια της Βαγδάτης, ενώ πριν από δύο εβδομάδες βλήματα έπληξαν την πράσινη ζώνη στη Bαγδάτη, μια περιοχή της πόλης κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και την έδρα της ιρακινής κυβέρνησης.

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δεύτερη σύλληψη 16χρονου για την επίθεση με πέτρες σε αστυνομικούς ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης
Συνεχίζουν απτόητοι οι εμπρηστές-Έκαψαν όχημα 43χρονου στη Λάρνακα
Μοτοσικλετιστές επιτέθηκαν και λήστεψαν 21χρονο στη Λάρνακα-Άρπαξαν το κινητό και το πορτοφόλι του
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάφο-Έρευνες για τα αίτια
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε κάδους-Επιτέθηκαν με πέτρες και αυγά σε αστυνομικούς και πυροσβέστες
Aυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο-Ποια ευρωπαϊκή βρίσκεται στην κορυφή
Ξανά σε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες
Έκρηξη σε πολυκατοικία έξω από πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης-Ακρωτηριάστηκε γυναίκα
Σε ρυθμούς βροχών και καταιγίδων παραμένει ο καιρός-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Μία νεκρή από την πτώση οχήματος σε πλήθος στη Γερμανία-Επτά τραυματίες