Τα ΗΕ πρέπει να ηγηθούν της διαδικασίας ανοικοδόμησης της Λιβύης λέει η Ε.Ε.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλωσόρισε σήμερα μια εκεχειρία στη Λιβύη που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Τουρκίας και της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ηγηθούν της διαδικασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας.
 
«Μια εκεχειρία, ναι είναι το πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια διαδικασία για τη σταθεροποίηση, την ανοικοδόμηση και μια κυβέρνηση ενότητας. Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος μπροστά μας. Αυτή πρέπει να είναι μια διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ», δήλωσε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.
 
«Αυτό είναι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία», πρόσθεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνέλαβε δύο πρόσωπα ο Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός-Πήγαν να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα
Στο κελί ο Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα-Τι ισχυρίστηκε
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό
Πυροβόλησε εν ψυχρώ την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε ο 54χρονος-Μαρτυρίες από κατοίκους
Απασφάλισε ο Κρις, συνδέει την καταγγελία για Κατσουνωτό-«Αστυνομικοί έλεγαν σε ανακρινόμενα πρόσωπα θέλουμε την κεφαλή της Άννας επί πίνακι»
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-«Είμαι πολύ περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά»
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος-Στην ατζέντα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Σύσκεψη υπό τον Χριστοδουλίδη με τους προέδρους των ΕΟΑ-«Δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που θέλουμε»
Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εντατικοποιήθηκαν