Μητοστάκης: Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει πιο πρόσφορο

Ως μια φανταστικά επιτυχημένη επίσκεψη, επικαλούμενος τη φράση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, χαρακτήρισε την επίσκεψη του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συζήτησης του επίσημου δείπνου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.
 
Τόνισε πως έγιναν ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές της χώρας και πως θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο είναι πιο πρόσφορος. Σημείωσε πως ταυτόχρονα επιδιώκει να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας. Ουδέποτε το κλίμα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως ο νόμος EastMed Act ορίζει ποιοι είναι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Είπε πως η επίσκεψη στο Λευκό Οίκο έγινε σε μια δύσκολη συγκυρία καθώς υπήρχε κλίμα για επικείμενη ιρανική επίθεση ως απάντηση στις αμερικανικές ενέργειες. Τόνισε πως επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα είναι για τις ΗΠΑ σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια ταραγμένη εποχή ενώ σχολιάζοντας την κριτική ότι η χώρα είναι προβλέψιμη υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί την έννοια της στρατηγικής συμμαχίας, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.
Επισήμανε επίσης ότι υπήρξε και σαφές κάλεσμα σε Αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα.
 
Κάλεσε τους επενδυτές να μην καθυστερήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα καθώς οι ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή, σημείωσε πως η χώρα έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναφερόμενος στην πολιτική σταθερότητα επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.
Υπογράμμισε την προσήλωση της κυβέρνησής του στην μείωση της φορολογίας και εκτίμησε πως από τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, κάτι που μαζί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα συμβάλλει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά και υψηλότερων εισοδημάτων. Συνδυαστικά στη μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας θα συμβάλλει και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα άρει στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου , είπε ο πρωθυπουργός.
 
Τόνισε ότι οι επενδύσεις αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ήδη πέραν του Ελληνικού που θα ξεκινήσουν έργα μέσα στο ά τρίμηνο του 2020 έχουν ήδη εγκριθεί 9 στρατηγικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. και έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό 180 επιχειρήσεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Τα σενάρια Γκουτέρες, το concept paper της Ολγκίν και τα επόμενα βήματα επί τάπητος
Επανεκλογή Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ-Τον συνεχάρη ο Χάρης Δούκας
Καρφιά από Αννίτα-«Ο Αβέρωφ έχασε γιατί το επέλεξαν οι πολίτες, θα μπορούσε να είναι πιο υποστηρικτικός»
Εξηγεί την «εθνική πολιτική» στο δείπνο στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ-Θα καλέσει την ε/κ πλευρά σε συνεργασία
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η νέα δοκιμαστική πτήση του γιγαντιαίου Starship του Έλον Μασκ
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη-Τι έδειξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του
Νέα αποκάλυψη για το κτύπημα Χαμάς σε Ισραήλ-Σχεδίαζε επίθεση που θα θύμιζε 11η Σεπτεμβρίου
Απίστευτο περιστατικό-Ιερέας μέθυσε και επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς τα ράσα
Σοκ στη Θεσσαλονίκη-Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης
Έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις ο Πρόεδρος-«Μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη με ρεαλισμό»