Τρία χρόνια φυλακή σε πρώην μαχητή του ISIS από το Κόσοβο στη Σερβία

Την ποινή της τριετούς φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο της Πρίστινας σε πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον Αριάν Κρουεζίου, υπήκοο του Κοσόβου, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος το 2014 εντάχθηκε στις γραμμές των ισλαμιστών που πολεμούσαν στη Συρία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Κρουεζίου για τρομοκρατική δράση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν έφτασε στην Συρία εκπαιδεύτηκε, έμαθε Aραβικά και στη συνέχεια εντάχθηκε στη στρατιωτική αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αριάν Κρουεζίου αιχμαλωτίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις και παραδόθηκε στο Κόσοβο, τον Απρίλιο του 2019 μαζί με άλλους 109 κρατούμενους (τρεις άνδρες, 32 γυναίκες και 74 παιδιά) που επαναπατρίστηκαν βάσει σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των ΗΠΑ και του Κοσόβου.

Δειτε Επισης

Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Η HR που «πιάστηκε» αγκαλιά με τον συνεργάτη της στους Coldplay παραμένει στην εταιρεία μετά την παραίτησή του
Πτώση αεροσκάφους στη Ρωσία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες, εντοπίστηκε σε πλαγιά βουνού
Η Χαμάς απαντά στην ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός-Συνέχεια διαπραγματεύσεων στην Ντόχα
Κραδασμοί στις σχέσεις Κιέβου-ΕΕ μετά τον αμφιλεγόμενο νόμο Ζελένσκι για τους θεσμούς κατά της διαφθοράς
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία-Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες
Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ-Στο 15% οι δασμοί, οι εξαιρέσεις
Τη στρατηγική του για την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο Λευκός Οίκος-Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου