Περισσότεροι από 12 Σαουδάραβες στρατιωτικοί που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ θα απελαθούν

Περισσότεροι από 12 Σαουδάραβες στρατιωτικοί που εκπαιδεύονται σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θα απελαθούν από τις ΗΠΑ μετά την έρευνα που διεξήγαγε το Πεντάγωνο αφού ένας Σαουδάραβας αξιωματικός άνοιξε πυρ στις 6 Δεκεμβρίου σε αμερικανική βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Φλόριντα, μετέδωσε χθες Σάββατο το CNN. 
 
Οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί που απελαύνονται δεν κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Σαουδάραβα υποσμηναγό που σκότωσε τρεις Αμερικανούς ναύτες στη βάση της Πενσακόλα, εξήγησε το CNN, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. 
 
Στις 10 Δεκεμβρίου, μετά το περιστατικό, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι σταματά την εκπαίδευση των Σαουδάραβων στρατιωτικών στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, στις 19 Δεκεμβρίου, επεσήμανε ότι δεν εντόπισε απειλές μετά την εξέταση των φακέλων των 850 στρατιωτικών από τη Σαουδική Αραβία που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ. 
 
Το FBI έχει επισημάνει άλλωστε ότι εκτιμά πως ο υποσμηναγός Μοχάμεντ Σαίντ Αλσαμράνι, 21 ετών, έδρασε μόνος του προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ποινή κάθειρξης επτά ετών ζητούν οι εισαγγελείς για τον Νικολά Σαρκοζί
Πράσινο φως από Βουλή στα νομοσχέδια για τη βία και παρενόχλησης στην εργασία-Τι αλλάζει
ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με σύλληψη Τουρκάλας φοιτήτριας στις ΗΠΑ από πράκτορες της κυβέρνησης Τραμπ
Στην τελική ευθεία η δίκη για Σήφη και Σπύρο, καταθέτει ο βασικός μάρτυρας-Ζήτησε διαδικασία κεκλεισμένων η Εισαγγελία
Από τις 2 Απριλίου και μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων για φοιτητική χορηγία
Ιδού οι χορηγίες των κομμάτων για το 2024-ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έλαβαν 1,98 εκατ. και 1,62 εκατ. ευρώ αντίστοιχα
Κοκαΐνη αξίας 5,9 εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (pics)
Για προσπάθεια του Πούτιν να διχάσει Ευρώπη και ΗΠΑ μίλησε ο Ζελένσκι-«Ο Τραμπ αλλάζει συνεχώς τους όρους της συμφωνίας για ορυκτά»
Καμπανάκι Κομισιόν σε Κύπρο-Παραβιάσεις της νομοθεσία για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας
Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για τα κέντρα αποκατάστασης-Η μεταβατική περίοδος και οι στόχοι