Έξι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων χθες στο Κουκάκι

Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων χθες στο Κουκάκι κατά την διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτίρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές.
 
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες . Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και μία ανήλικη η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.
 
Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.
 
Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.
 
Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων. Οι φίλοι και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, πέταξαν στους άντρες της ΕΛΑΣ καφέδες και μπουκάλια νερό ενώ κατά των αστυνομικών εκτοξεύθηκαν ακόμη και καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.
 
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ενώ στο σημείο, εντός και εκτός των δικαστηρίων , παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη-Πέτρες, δακρυγόνα και έφοδος της ΕΛΑΣ
Ανήλικη κατήγγειλε 23χρονο για απόπειρα βιασμού στην Κρήτη-Βρίσκονταν σε διαμέρισμα
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας