Νέος σεισμός 5,2 βαθμών ταρακούνησε το Πουέρτο Ρίκο

Σεισμός μεγέθους 5.2 γκρέμισε τοίχους και κατέστρεψε γραμμές ηλεκτροδότησης χθες στο Πουέρτο Ρίκο καθώς οι κάτοικοι του νησιού της Καραϊβικής προσπαθούν να συνέλθουν από τον ισχυρότερο σεισμό που βίωσε την Τρίτη το νησί εδώ και έναν αιώνα.

Η τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:26 (τοπική ώρα), με το επίκεντρο περίπου 4 χλμ νότια του Ίντιος στη νότια ακτή, ανέφερε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν και στο δυτικό τμήμα της χώρας οι αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση σε μια οδική γέφυρα κοντά στο Κάγκουας, μετά από ρωγμές που εμφανίστηκαν σε αυτή.

Ταραγμένοι κάτοικοι στο νότο είπαν πως ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που αισθάνθηκαν έπειτα από την δόνηση 6,4 βαθμών της Τρίτης, που σκότωσε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε περίπου 300 σπίτια.

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του νησιού, από τον συνολικό πληθυσμό 3 εκατομμυρίων, παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς από τους σεισμούς σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο βασικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο του Πουέρτο Ρίκο. Οι προσπάθειες αποκατάστησης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται.

Το αμερικανικό έδαφος έχει πληγεί από εκατοντάδες σεισμούς και μετασεισμούς μετά από τις 28 Δεκεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε δομικά στοιχεία κτιρίων και σπιτιών.

Η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Γουάντα Βάσκες και ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ επισκέφτηκαν χθες το εργοστάσιο Κόστα Σουρ στην πόλη Γκουαγιανίγια και συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Ο Τραμπ, είπαν, δεσμεύτηκε να στηρίξει το Πουέρτο Ρίκο, αφού νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης και την κινητοποίηση βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεπέρασαν και επίσημα τους 1.000 οι νεκροί στη Μιανμάρ-Μάχη με τον χρόνο στα συντρίμμια
Παραλίγο νέα τραγωδία στον αέρα της Ουάσιγκτον-Αεροσκάφος πέταξε κοντά σε επιβατικό
Εκπεμπει SOS η Μιανμαρ μετά τον φονικό σεισμο-Στους 694 οι νεκροί
Από τους «Ως Δαμέ» στο πογκρόμ της Λεμεσού και τους Κυνηγούς-Η αντιφατική στάση της Αστυνομίας σε διαμαρτυρίες
Ζυμώσεις στα κόμματα ενόψει Βουλευτικών-Οι αποχωρήσεις, τα ερωτηματικά και οι αιωρούμενοι ψήφοι
Οχυρώθηκαν οι εργαζόμενοι ενάντια στη βία και παρενόχληση-Το στοίχημα για το Υπουργείο Εργασίας
Αστυνομικός καταχωρούσε ψευδώς έντυπα και είσπραττε υπερωριακά-Μόνο δύο απολύσεις για διαφθορά την τελευταία δεκαετία
Μηδενική ανοχή από το Τμ. Περιβάλλοντος για τους παράνομους χώρους αποβλήτων-Έρχονται πρόστιμα 20 χιλιάδων
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη σε επίδειξη στην Αυστραλία-Η σοκαριστική στιγμή της πτώσης
Καθαρίστρια σε αεροδρόμιο της Ινδίας βρήκε νεκρό νεογέννητο αγόρι σε κάδο σκουπιδιών