Αποδέχθηκε εκεχειρία ο Χάφταρ στη Λιβύη-Σταματούν οι εχθροπραξίες

Ο στρατηγός Χαλιφα Χάφταρ αποδέχθηκε εκεχειρία, ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα εδώ και εννέα μήνες στη Λιβύη, με στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ahmed Al-Mismari, η απόφαση λήφθηκε μετά τις εκκλήσεις από την Τουρκία και τη Ρωσία. 
 
Πρόσθεσε ότι η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η κυβέρνηση της Τρίπολης θα σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός. Η κυβέρνηση Σαράτζ, πάντως, δήλωσε οτι θα ήταν υπέρ μίας τέτοιας συμφωνίας. 
 
Ρωσία και Τουρκία υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στην κρίση στη Λιβύη. Οι Προέδροι των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη, μετά από την οποία κάλεσαν τους Χάφταρ και Σαράτζ να συμφωνήσουν σε εκεχειρία την Κυριακή. 

 

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες