Κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνέλευσης της ΚΣΣΕ o Εμμανουέλ Μακρόν

Κεντρικός ομιλητής, στην επικείμενη (30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2019) Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα είναι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου που σηματοδοτεί την 70ή επέτειο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα γίνει παρουσία παλαιών Προέδρων της Συνέλευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος θ’ απαντήσει και σε ερωτήσεις, που θα υποβληθούν από τους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης.
 
Μια μέρα νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Amélie de Montchalin θα παρουσιάσει ανακοίνωση της Επιτροπής Υπουργών.
 
Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνεδρίασης , η Συνέλευση θα επικεντρωθεί ειδικότερα στην προστασία των καταγγελλόντων, στα κοινά πρότυπα για τα θεσμικά όργανα του διαμεσολαβητή και στην προστασία των θυμάτων της τρομοκρατίας.
 
Η Συνέλευση θα συζητήσει επίσης, για τους Τάταρους της Κριμαίας, τους πρόσφυγες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και την εργατική μετανάστευση στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και για την μαιευτική και γυναικολογική βία.
 
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η συζήτηση για Εκθέσεις σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη Δημοκρατία της Μολδαβίας και τον διάλογο μετά την παρακολούθηση με τη Βόρεια Μακεδονία.
 

Δειτε Επισης

Ο Έλον Μασκ παίρνει πολιτικό διαζύγιο από τον Τραμπ αλλά έχει ήδη πληρώσει την... διατροφή
Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν ο Πούτιν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος, αν μας εκμεταλλεύεται, θα αντιδράσουμε
«Aισιοδοξία» για προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα-Νέους όρους θα στείλουν οι ΗΠΑ, συμφωνεί η Χαμάς
Σκοταδισμός στη Ρωσία-Βιβλιοπωλεία έλαβαν εντολή να καταστρέψουν έργα των Ευγενίδη, Ζίζεκ κι άλλων συγγραφέων
Η απάντηση ΕΕ στον Πούτιν περνά από τη Μαύρη Θάλασσα-Λιμάνια και στρατοί στο νέο γεωπολιτικό σχέδιο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας
Στις 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας
Τη δολοφονία του Μοχάμεντ Σινουάρ από τον ισραηλινό στρατό επιβεβαίωσε στην Κνεσέτ ο Νετανιάχου
Σοκάρει η δολοφονία της 14χρονης στη Νάπολη από τον πρώην φίλο της-«Τη σκότωσα επειδή με εγκατέλειψε»
Τι ζητά ο Πούτιν από τη Δύση για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία-Το όπλο των κυρώσεων