Παγκόσμιος συναγερμός για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μετά τον πέμπτο θάνατο

Μετά τον πέμπτο θάνατο από χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και την προειδοποίηση από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Λος Άντζελες, η ομοσπονδιακή υγειονομική υπηρεσία του Καναδά συμβουλεύει τους χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί με τα συμπτώματα πνευμονοπαθειών, όπως βήχας, δύσπνοια και θωρακικό άλγος, ναυτία, εμετό και διάρροια.
 
«Υπενθυμίζουμε ότι η αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων που προέρχονται από τη μαύρη αγορά μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετους κινδύνους, καθώς τα προϊόντα αυτά δεν είναι ελεγμένα και ενδεχομένως μη ασφαλή. Συνεπώς, προκαλούν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια», αναφέρει η υγειονομική υπηρεσία της χώρας. «Μέχρι σήμερα, καμία ουσία ή προϊόν ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν συνδέεται σταθερά με ασθένειες», ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ(CDC).

Η Health Canada σημειώνει ότι δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά πνευμονικής ασθένειας στον Καναδά, αλλά ο οργανισμός ερευνά και επικοινωνεί με το CDC και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
 
Πηγή: Έθνος
 

Δειτε Επισης

Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος–Αλλεπάλληλα 112, σχεδόν 200 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από την οικία της στην Πάφο
Η απόφαση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στις επιθέσεις ανέβασαν τις τιμές του πετρελαίου
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού