Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες ημέρες

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νεφώσεις ωστόσο που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό και στα νότια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά µετά το µεσηµέρι στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές, κυρίως, ώρες ενδέχεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα νότια, όπου θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.
 
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Κυριακή µικρή άνοδο, ενώ την ∆ευτέρα και την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 

Δειτε Επισης

Συνολικά είκοσι μία ειδικές πτήσεις από Λάρνακα-Συνεχίζονται και οι αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ
Καίει το Τμήμα Δασών η έκθεση Ελεγκτικής για Ακάμα-Χάθηκε εγγυητική ενός εκατομμυρίου, αυξήθηκε κατά 135% το κόστος
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
Α. Μιχαηλίδου: Στόχος μας η διασφάλιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»