Ακροδεξιό κόμμα στην Ισπανία δεν υπογράφει διάταγμα για τη βία κατά των γυναικών

H ομάδα του ακροδεξιού κόμματος Vox που συμμετέχει στο δημοτικό αυμβούλιο της Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες πως δεν πρόκειται να υπογράψει το δημοτικό διάταγμα για τη βία κατά των γυναικών και πως δρομολογεί επαφές, ώστε να μην υπάρξει «ενοχοποίηση εκ των προτέρων ενός τμήματος της κοινωνίας».
 
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος για την Οικογένεια, την Ισότητα και την Κοινωνική Ευημερία Πέπε Ανιόρτε, το κόμμα του θα έχει επαφές με όλες τις πολιτικές ομάδες στον δήμο της πρωτεύουσας, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή συμφωνία για την έμφυλη βία.
 
Όπως τόνισε η ομάδα του Vox δεν πρόκειται να υπογράψει το σχετικό διάταγμα, γιατί «ενοχοποιεί εκ των προτέρων ένα τμήμα της κοινωνίας» και προσθέτει πως σε αυτό «αγνοείται η βία που υφίστανται άνδρες, ηλικιωμένοι και πανήλικοι, προτείνοντας μία σειρά από μέτρα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη βία κατά των γυναικών».
 
Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλείται το Vox για το "όχι" στο διάταγμα του dήμου είναι και τα μέτρα που «σαφώς υπαινίσσονται την παρέμβαση των "λόμπι" των φύλων, διαιωνίζοντας μία επιχείρηση που έχει στηθεί πάνω στο πρόσχημα της βίας». Ως "λόμπι των φύλων" η ακροδεξιά παράταξη χαρακτηρίζει τις φεμινιστικές και τις άλλες οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σήμα Κινδύνου από πρώην επικεφαλής CIA-«Θα επιτεθεί στη Λιθουανία ο Πούτιν, εάν πετύχει τους στόχους του στην Ουκρανία»
Μουσικό συγκρότημα δολοφονήθηκε στο Μεξικό-Νόμιζαν ότι πήγαιναν να παίξουν μουσική και οδηγήθηκαν σε άδειο οικόπεδο
Αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση θα απορρίψει τη νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Οι δασμοί Τραμπ διατηρούνται σε ισχύ από Εφετείο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επτά αδικήματα στον 53χρονο οδηγό που σόκαρε το Λίβερπουλ
Το Ισραήλ υπέγραψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα-Δεν απάντησε η Χαμάς
Πρόκληση Ερντογάν για την Άλωση-«Κωνσταντινούπολη και Αγία Σοφία για πάντα δικές μας»
Πανικός σε πτήση για Μπέρμιγχαμ-Μεθυσμένος γρονθοκόπησε αεροσυνοδό και φώναζε ότι το αεροπλάνο θα πέσει
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Η Χαμάς εξετάζει τη νέα αμερικανική πρόταση για κατάπαυση πυρός στη Γάζα