Βυθίζεται στο πολιτικό χάος το Η.Β.-Έχασε ο Μπόρις, πάει σε εκλογές

Με 27 ψήφους διαφορά, προερχόμενες από την αντιπολίτευση και αντάρτες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πέρασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρόταση για ανάληψη του κοινοβουλευτικού ελέγχου του Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για να ψηφιστούν αύριο νομοθεσίες που θα απαγορεύουν την έξοδο του Η.Β. από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.
 
Στην πρώτη του αντίδραση, ο Μπόρις Τζόνσον, που επί της ουσίας έχασε την πρώτη του ψηφοφορία ως Πρωθυπουργός της χώρας, προανήγγειλε ότι, αν οι βουλευτές επιτύχουν να περάσουν τις νομοθεσίες που θέλουν την Τετάρτη, θα κινήσει τις διαδικασίες για πρόωρες εκλογές.
 
Τεκμηρίωσε τη θέση του λέγοντας ότι θα πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στις Βρυξέλλες.
 
Σημειώνεται ότι, για την προκήρυξη εκλογών, θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο τρίτων των βουλευτών, κάτι που αναμένεται να επιχειρήσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση των υπόλοιπων ψηφοφοριών κατά τη συνεδρία της Τετάρτης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Τον έλεγχο της ατζέντας του Brexit κέρδισε η Βουλή των Κοινοτήτων

Δειτε Επισης

Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού