Υπογραφή συμφωνίας για νέα αεροφωτογράφιση της Κύπρου

Υπογράφηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 συμφωνία, μεταξύ του Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και της κοινοπραξίας εταιρειών Sintegra SAS Γαλλίας και Ερατοσθένη ΑΕ Ελλάδος, για τη νέα αεροφωτογράφιση της Κύπρου.

Το έργο αυτό αναμένεται να διαρκέσει δώδεκα (12) μήνες και αφορά την λήψη και επεξεργασία μεγάλης ακρίβειας και ευκρίνειας αεροφωτογραφιών και συναφών δεδομένων, με τη χρήση εξοπλισμού και λογισμικών νέας τεχνολογίας. Τα ψηφιακά δεδομένα που θα παραχθούν, θα εισαχθούν στο Σύστημα Πληροφοριών Γης του Τμήματος και στη συνέχεια στη διαδικτυακή πλατφόρμα DLS-Portal, για να μπορούν να χρησιμοποιούνται άμεσα από το προσωπικό μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών του Τμήματος, από άλλες κυβερνητικές και ιδιωτικές υπηρεσίες και από το κοινό.

Οι νέες αεροφωτογραφίες θα επιτρέψουν την εξέταση και τη διεκπεραίωση δύσκολων υποθέσεων από το γραφείο, τη συλλογή αξιόπιστων χαρτογραφικών δεδομένων και θα μειώσουν σημαντικά τον χρόνο εργασίας στο πεδίο.

Δειτε Επισης

Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταγγέλλει εμπρησμούς και στην Ορούντα ο Λογγίνος-«Θεάθηκε αυτοκίνητο να βάζει τρεις εστίες»
Μαρτυρία για τη φονική πυρκαγιά-«Ξεκίνησε από τον δρόμο προς το Άρσος, όχι από τον ποταμό ή από τον σκουπιδότοπο»
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Ζημιές σε 191 κατοικίες, κάηκαν 120 οχήματα-Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στην ορεινή Λεμεσό (pics)
Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος, σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
LIVE: Περιπολίες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για κλοπές σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές
Η φωτιά που έσβησε την ελπίδα και οι δηλώσεις Χαρτσιώτη-Παναγιώτου που «αναζωπύρωσαν» τις αντιδράσεις