Πλήρωσαν για διακοπές σε απατεώνες-Γέμισε πλαστές αγγελίες το διαδίκτυο

Η Αστυνομία έγινε τελευταία δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη που αφορά κρατήσεις και ενοικιάσεις οικιών, διαμερισμάτων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.
 
Από τα έως τώρα δεδομένα που προκύπτουν, οι απατεώνες προσποιούνται τους ιδιοκτήτες διαθέσιμων τουριστικών καταλυμάτων, που προσφέρονται προς ενοικίαση μέσω διαφόρων σχετικών ιστοσελίδων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας πλαστές αγγελίες με δικά τους στοιχεία επικοινωνίας και πληρωμής.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παραπονούμενοι ενώ προέβηκαν σε πληρωμή και εξόφληση της κράτησής τους, διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι, επρόκειτο για απάτη, αφού τέτοια κράτηση δεν τέθηκε σε ισχύ. 
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραπονούμενων οι απατεώνες τους προέτρεψαν όπως καταβάλουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.
 
Ως εκ τούτου, το κοινό προειδοποιείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό  και προτού προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή για κράτηση/ενοικίαση τουριστικού καταλύματος, να επιβεβαιώνει ότι όντως η αγγελία είναι αυθεντική. Πιο συγκεκριμένα, εάν η κράτηση πρόκειται να γίνει μέσω σχετικής ιστοσελίδας στην οποία προσφέρεται ο ενοικιαζόμενος χώρος, η πληρωμή είναι προτιμότερο να γίνεται μέσω της ίδιας υπηρεσίας και όχι μέσω προσωπικής διευθέτησης με τον ιδιοκτήτη.
 

Δειτε Επισης

Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση
Ο κακός χαμός στον Πεδουλά λόγω του φεστιβάλ Κερασιού-Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους
Τέσσερις γυναίκες από την ίδια οικογένεια νεκρές από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο Ισραήλ
Ανοίγει τα χαρτιά του τη Δευτέρα ο Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Θα απαντήσει για την επιστολής της Νομικής
Στενό φίλο και σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο Μόντι-Οι αναφορές του για την προσεχή επίσκεψη
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ-Νέοι βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»