«Πόρτα» Γιούνκερ στον Ακιτζί-Μέσα από τη λύση το όφελος των Τ/κ από το αέριο

Την ομοφωνία του με την άποψη ότι το θέμα των πηγών υδρογονανθράκων μπορεί να έχει όφελος και για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο και να συμβάλλει στην ειρήνη και την σταθερότητα, εκφράζει σε απαντητική του επιστολή προς τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσα από μια περιεκτική λύση.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Φέρβεϊ στην συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί του επέδωσε την απαντητική επιστολή του κ. Γιούνγκερ στην επιστολή που ο Τ/κ ηγέτης είχε στείλει στον Πρόεδρο της Κομισιόν και την Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέμα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, στις 13 Ιουλίου, με την οποία εξηγούσε σε λεπτομέρεια την πρόταση που είχε κάνει προς την ε/κ πλευρά για την δημιουργία επιτροπής συνδιαχείρισης του φυσικού αερίου.
 
Στην επιστολή του ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την ικανοποίησή του για την συνάντηση στις 9 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών, την εργασία της Τζέιν Χολ Λουτ που βρίσκεται σε εξέλιξη και την επικείμενη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Γιούνκερ «επανέλαβε την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διεργασίες για μια λύση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ».
 
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει επίσης την προσπάθεια του Τ/κ ηγέτη για την λειτουργία των κινητών τηλεφώνων σε όλο το νησί, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Όπως αναφέρεται, ο κ. Ακιντζί εξήγησε στον κ. Φέρβεϊ την πρότασή του για το φυσικό αέριο και αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός