Κτίζουν φυλάκιο στα Στροβίλια οι Τούρκοι-Παρακολουθούν στενά τα Ηνωμένα Έθνη

Nα δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους επιχειρούν εκ νέου οι Τούρκοι στα Στροβίλια, με τα Ηνωμένα Έθνη αν παρακολουθούν στενά τις υπό αναφορά ενέργειες.
 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν το μπαράζ προκλήσεων επί της νεκρής ζώνης, με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, να καταγράφουν δύο νέες κινήσεις από τα κατοχικά στρατεύματα, που έχουν ως στόχο να προωθήσουν τη γραμμή αντιπαράταξης προς τη Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι άρχισαν το κτίσιμο φυλακίου στα Στροβίλια, ενώ στην οδό Λήδρας κατασκευάστηκε ξύλινο στέγαστρο στο ύψος της οδού Κύκκου.
 
Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις τουρκικές ενέργειες ο εκπρόσωπος τύπου των Ηνωμένων Εθνών Αλίμ Σιντίκ, ανέφερε ότι «η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo», ανέφερε. «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία με τις δύο πλευρές για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες».
 
Ο κ. Σιντίκ ανέφερε επίσης ότι «η χωρίς εξουσιοδότηση οικοδόμηση εντός της νεκρής ζώνης ή σε περιοχές ειδικού καθεστώτος απαγορεύεται αυστηρά».
 
«Όλες οι παραβιάσεις καταγράφονται και αναφέρονται στην έκθεση του ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Επισκέφθηκε τον ΠτΔ ο 21χρονος Νεκτάριος-«Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται, ίσες ευκαιρίες για όλους»
Πέρασαν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους προϋπολογισμούς ΕΟΑ-Επικρίσεις για καθυστέρηση κατάθεσης
Χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τ/κ περιουσιών ο ΥΠΕΣ-«Στόχος να τερματιστεί η αδιαφάνεια και η κατάχρηση»
Αιχμές Γεάδη για Κύπριους ευρωβουλευτές-«Επιχειρούν να υποσκάψουν τις ενέργειες μου για ανάδειξη του Κυπριακού»
Να μην εγκαταλείψουν το ψευδοκράτος κάλεσε τα μέλη του ΟΤΚ ο Ατάογλου
Κάνει λόγο για «διπλωματική επιτυχία» για τη συμμετοχή του στη σύνοδο ΟΙΣ ο Τατάρ
Μαυρίδης για την πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα: Υπάρχει θεσμική σύγκρουση στην ΕΕ
Επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στην Ουκρανία ο Πρόεδρος
Πράσινο Ολομέλειας για τα νομοσχέδια για ίδρυση της Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων
Κυπριακό και δημογραφική αλλοίωση έθεσε στον Πρόεδρο αντιπροσωπεία τουρκοκυπρίων