Όαση πρασίνου και ψυχαγωγίας το αναβαθμισμένο πάρκο στην οδό Φιλελλήνων

Την ικανοποίηση του από την ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης του πάρκου στην οδό Φιλελλήνων, στη Λεμεσό, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαϊδης, καθώς αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
 
Το 4,300τ.μ πάρκο, απέκτησε μια νέα όψη με αναβάθμιση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου, νέους χώρους υγιεινής για ΑμεΑ και για παιδιά, χώρο μικρών εκδηλώσεων, σιντριβάνι, ανακατασκευή του παιχνιδότοπου και δημιουργία χώρου εκγύμνασης ενηλίκων με όργανα γυμναστικής, τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, κατασκευή υπαίθρων καθιστικών χώρων και ευκολίες πρόσβασης για ΑμεΑ.
 
Η παράδοση του έργου έγινε το πρωί στην παρουσία του Δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού, ενώ όπως αναφέρθηκε, η αναβάθμιση αυτή θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των περιοίκων και της ελκυστικότητας της περιοχής.
 
Εκτιμάται δε ότι, η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής θα ενισχύσει την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της και πως το πάρκο θα αποτελέσει κύτταρο κοινωνικής συνάντησης και διαλόγου των κατοίκων της περιοχής, ευρύτερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα της νεολαίας, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες.
 
Όπως σημειώνει ο Δήμος Λεμεσού, το πάρκο θα δώσει τη δυνατότητα σε ενήλικες, παιδιά και σε ΑμεΑ, και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής να κοινωνικοποιούνται και να γυμνάζονται συστηματικά και δωρεάν, σε ένα εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον, με συνεπακόλουθο τη βελτίωση της σωματικής τους κατάστασης και της υγείας τους, τη ψυχαγωγία και  την κοινωνικοποίηση τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
 
Το έργο  συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη" στον άξονα προτεραιότητας "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη".
 
Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ήταν εννέα μήνες και το συνολικό κόστος ήταν €430.000.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά
Επίδειξη πλουτισμού με Porsche, βίντεο από γυμναστήρια και γνωστές τραγουδίστριες έκανε ο συλληφθείς TikToker
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Λάνειας-Κατέκαψε επτά εκτάρια γης
Ξεσπάθωσε για Μουρτζούκου η μητέρα του Παναγιωτάκη-«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για το γιο μου»
Διαμαρτυρήθηκαν εις μνήμη του Θανάση έξω από τη Νομική Υπηρεσία-«Τιμωρία στους ενόχους»
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου με θύμα 15χρονο-Έλειπε από χθες, τον εντόπισαν νεκρό οι οικείοι του
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μεταξύ Λάνειας και Λιμνάτη-Στη μάχη εναέρια μέσα, ενήμεροι Χαρτσιώτης και Γ.Δ. του Υπ. Γεωργίας
Συνελήφθη γνωστός Έλληνας Τik Toker-Ποινικό παρελθόν με απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές και εκβιασμούς
Ασύλληπτη τραγωδία... Τροχαίο πίσω από το νεκρό που εντοπίστηκε σε δρόμο της Πάφου-Έχασε τη ζωή του 15χρονος
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός νεαρός σε δρόμο της επαρχίας Πάφου-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα