Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πανικός στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης
14:14 - 26 Σεπτεμβρίου 2019

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 το μεσημερί στην Κωνσταντινούπολη. Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Silivri και είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.
Ο κόσμος στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό:
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επικράτησε πανικός στις γειτονιές καθώς ο σεισμός είχε διάρκεια 10-15 δευτερόλεπτα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ωστόσο ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί λόγω της μεγάλης έντασης και διάρκειας του σεισμού.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχουν εκκενωθεί σχολεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα ενώ υπάρχουν και πολλοί μετασεισμοί.
5.7 magnitude earthquake strikes Istanbul. Buildings evacuated
— Taha Younis (@tahayounis) September 26, 2019
#turkey #earthquake #istanbul pic.twitter.com/AqRlLLJ9hp
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.
Η περιοχή έχει επανειλημμένως χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν τους πολίτες ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση υπό το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού.
#Earthquake M5.8 Turkey 2mins ago 26 Sep 10:59 UTC - report/info: https://t.co/NPTtl47pP6
— Earthquake Monitor (@EQAlerts) September 26, 2019
