Ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής λέει πως δεν μπορεί να διεξαχθούν εκλογές πριν από τις 31 Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε σήμερα πως, βάσει των υφιστάμενων κανόνων, οι βουλευτικές εκλογές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος Οκτωβρίου που η χώρα πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ο βουλευτής των Εργατικών Ρίτσαρντ Μπάρτζον ρώτησε τον Μπέρκοου αν αληθεύει πως λόγω των κανόνων για τον χρόνο που χρειάζεται η διοργάνωση εθνικών εκλογών, το νωρίτερο που μπορούν να διεξαχθούν τώρα είναι η 5η Νοεμβρίου.
 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως αντιλαμβάνομαι το εκλογικό χρονοδιάγραμμα βάσει του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου όπως εκείνος», δήλωσε ο Μπέρκοου.
 
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει ζητήσει δύο φορές από το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε πως δεν θέλουν να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η επίθεση του Τραμπ στην USAID προσκρούει σε αδιέξοδο-Το λάθος της νομικής του ομάδας
Γάλλος ευρωβουλευτής προτείνει αναστολή των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ
«Δε θα επιτρέψουμε εμφύλιο»-Ανακοίνωσε το τέλος των δολοφονικών επιθέσεων η Κυβέρνηση της Συρίας
«Όταν εισέβαλαν στο κτήριο, σκεφτήκαμε ότι τελειώσαμε»-Συγκλονιστικές μαρτυρίες αμάχων στη Συρία
Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε 130 drones που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας
Ζητήματα ασφάλειας αναγκάζουν τη Γροιλανδία να συμμετάσχει με άλλες χώρες-«Απρόβλεπτος ο Τραμπ»
Αβεβαιότητα και φόβος αναγκάζουν τους λιγοστούς Έλληνες να εγκαταλείψουν τη Συρία
Η Κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις με τον Καναδά στη βάση της αμοιβαίας συνεργασίας
Συνελήφθη Παλαιστίνιος ακτιβιστής που ηγήθηκε των διαδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια
Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»