Μπήκαν στις αίθουσες οι καθηγητές, επιδιώκουν συνάντηση με Χαμπιαούρη

Μπήκαν στις αίθουσες, με σαράντα πέντε λεπτά καθυστέρηση, οι καθηγητές και οι μαθητές, έπειτα από τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που προκλήθηκαν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά τη στάση εργασίας, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να οριστεί η συνάντηση με τον υπουργό, για να συζητήσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα της οργάνωσης και να βρεθεί η χρυσή τομή για εξομάλυνση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνουν σκυτάλη στην απεργία οι καθηγητές, συνεχίζεται η κόντρα με τους γονείς

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ανέφερε πως ο κ. Χατζησάββας θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους τους Υπουργείου, ώστε να κλείσουν ημερομηνία για τη συνάντηση.

Οι λόγοι που διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί είναι τέσσερις και συγκεκριμένα:

  • Το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών (εξετάσεις τετραμήνων)
  • Το συνταξιοδοτικό
  • Η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων
  • Η απουσία κλιματιστικών από τις αίθουσες διδασκαλίας  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προχωρούν με απεργιακά μέτρα, πάνε όμως σε διάλογο οι εκπαιδευτικοί

Την Πέμπτη η απεργία της ΟΛΤΕΚ
Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει την στάση εργασίας της η ΟΛΤΕΚ.
 
Οι καθηγητές της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης θα απεργήσουν την 3η διδακτική περίοδο, έπειτα από απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, το οποίο εξετάζοντας τα δεδομένα όπως έχουν μέχρι στιγμής, αποφάσισε να κατέλθει σε απεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε απεργιακά μέτρα και η ΟΛΤΕΚ, στα άκρα οι σχέσεις καθηγητών-γονέων
 
Εκτός από τα τέσσερα ζητήματα, για τα οποία διαμαρτύρονται και οι καθηγητές Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, οι καθηγητές της ΟΛΤΕΚ διαμαρτύρονται και για το γεγονός πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη Γενική Εκπαίδευση, ως ο φτωχός συγγενής και αρκείται σε εξαγγελίες, ανέφερε σε ανακοίνωση της η οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εμπόλεμη κατάσταση εκπαιδευτικοί και γονείς και στη μέση… ο Χαμπιαούρης
 
«Αποφάσισε την αναβάθμιση των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών με την τοποθέτηση Διευθυντών (θέμα που εκκρεμεί σχεδόν μια δεκαετία) και την ίδια ώρα αφαιρεί από την Τεχνική Εκπαίδευση, ισάριθμες θέσεις ΒΔΑ, παρά το γεγονός ότι όλες οι Τεχνικές Σχολές είναι υποστελεχωμένες, αφού η δημιουργία των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), της Νέας Σύγχρονης Μαθητείας και των Βραδινών Μαθημάτων απορρόφησε σημαντικό αριθμό διευθυντικών στελεχών από το υφιστάμενο προσωπικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπάχαλο για την ασφάλεια των μαθητών την ώρα της απεργίας των εκπαιδευτικών​​​​​​​

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google